GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

9 τρόποι για να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και να κάψεις λίπος σήμερα!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αρχίσεις να ενεργοποιείς το μεταβολισμό σου και σου παρουσιάζουμε μερικούς από τους πιο σημαντικο...



Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αρχίσεις να ενεργοποιείς το μεταβολισμό σου και σου παρουσιάζουμε μερικούς από τους πιο σημαντικούς τους οποίους μπορείς να εφαρμόσεις από σήμερα!
Κάνε αερόβια άσκηση
Η αερόβια άσκηση είναι ιδανική για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου. Σε έρευνες που έχουν γίνει έχει διαπιστωθεί ότι ύστερα από σκληρή προπόνηση σε ποδήλατο 45 λεπτών οι συμμετέχοντες έχαναν 190 επιπλέον θερμίδες μέχρι και 14 ώρες μετά την προπόνηση. Οι ειδικοί λένε πως αν κάνεις έντονη αερόβια άσκηση για 45 λεπτά 2-3 φορές την εβδομάδα θα καις μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων μισό κιλό λίπους.

Mην ξεχνάς το πρωινό
Ύστερα από το βραδινό ύπνο ο οργανισμός σου χρειάζεται καύσιμα για να λειτουργήσει σωστά. Με το να παραλείπεις το πρωινό το μόνο που καταφέρνεις είναι να επιβραδύνεις τη λειτουργία του μεταβολισμού σου και να μειώνεις την ικανότητα του σώματός σου να καίει λίπος. Φρόντιζε να τρως ένα καλό πρωινό μία ώρα αφού ξυπνήσεις.

Μην παραλείπεις γεύματα
Μπορεί να σκέφτεσαι ότι με το να μην τρως βραδινό μειώνεις τις θερμίδες που παίρνεις στη διάρκεια της ημέρας αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζεις. Παραλείποντας γεύματα κάνεις το σώμα σου να πιστεύει πως του λείπει φαγητό πράγμα που το κάνει να κρατάει έξτρα θερμίδες κάθε φορά που τρως για να έχει απόθεμα. Προσπάθησε, όταν τρως πολύ το μεσημέρι να τρως ένα πολύ ελαφρύ γεύμα το βράδυ για να είναι σε ετοιμότητα ο μεταβολισμός σου.

Μην είσαι αγχωμένη
Το άγχος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο μεταβολισμό σου και να τον κάνει να λειτουργεί πιο αργά. Όταν είσαι αγχωμένη, αφιέρωσε μερικά λεπτά στο να παίρνεις βαθιές ανάσες ή να κάνεις μερικές χαλαρωτικές ασκήσεις γιόγκα.

Ρίξε πιπέρι στα φαγητά σου
Το πιπέρι καγιέν είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ένα καυτερό φαγητό από την άλλη με μπόλικο πιπέρι καγιέν μπορεί να ενεργοποιήσει καλύτερα το μεταβολισμό σου.

Προπονήσου με βάρη
Όσο σημαντικές είναι οι αερόβιες ασκήσεις άλλο τόσο σημαντικά είναι και τα βάρη. Προσπάθησε να αφιερώνεις λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα σου κάνοντας βάρη.

Πίνε περισσότερο νερό
Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που έπιναν 8-12 ποτήρια νερό την ημέρα έκαιγαν περισσότερο λίπος από εκείνους που έπειναν μόνο 4. Φρόντισε να κάνεις το ίδιο.

Χρησιμοποίησε τζίντζερ στα φαγητά σου
Το τζίντζερ, όπως και το πιπέρι καγιέν, είναι άλλη μία τροφή που ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Τρώγε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
Αυτό μπορεί να είναι κλασικό και να το ακούς από όταν ήσουν μικρή αλλά είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να ειπωθεί για ακόμα μία φορά. Βάλε τα φρούτα και τα λαχανικά στην καθημερινότητά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση