GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγιναν οι αποκαλύψεις της Apple για το νέο iOS

Όσοι περίμεναν ότι η Apple θα αλλάξει την παράδοση και θα παρουσιάσει gadgets στο ετήσιο συνέδριο των developers, μπορούν κάλλι...



Όσοι περίμεναν ότι η Apple θα αλλάξει την παράδοση και θα παρουσιάσει gadgets στο ετήσιο συνέδριο των developers, μπορούν κάλλιστα να απογοητευτούν.
Όπως αναμενόταν, και παρά τις φήμες για το αντίθετο, το WWDC 2014 στο Σαν Φρανσίσκο έφερε ανακοινώσεις για software και συγκεκριμένα για το iOS 8, το mobile λειτουργικό της εταιρείας και για το OS X 10.10 ή Yosemite, το νέο desktop λειτουργικό για Mac.

Εξάλλου, η Apple ξέρει καλά ότι οι νέες συσκευές πρέπει να παρουσιάζονται προς το τέλος της χρονιάς, όταν οι άνθρωποι έχουν περισσότερο χρήμα για ξόδεμα.

Πρωταγωνιστές στην keynote ομιλία του WWDC ήταν τα λειτουργικά συστήματα για Mac, iPhone και iPad, τα οποία θα δοθούν προς χρήση το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η νέα έκδοση του Mac OS X ονομάζεται Yosemite και διαθέτει ανανεωμένο και πολύχρωμο interface, που παραπέμπει στο iOS 7. To σύστημα αναζήτησης Spotlight έχει επεκταθεί σε στοχευμένες ιντερνετικές αναζητήσεις, ενώ η συνεργασία ανάμεσα στο Yosemite και το iOS 8 αναμένεται να είναι πρωτοφανώς στενή.

Το iOS 8 δεν κομίζει επαναστατικές αλλαγές σε σχέση με το iOS 7, αλλά κρύβει κάποια χρήσιμα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να αποκρίνεστε στα κάθε είδους εισερχόμενα notifications χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από την εφαρμογή στην οποία βρίσκεστε.

Σημαντικό άνοιγμα έκανε η Apple προς τους developers, δίνοντάς τους -για πρώτη φορά- τη δυνατότητα να δημιουργούν widgets για το iOS 8, αλλά και εναλλακτικά virtual πληκτρολόγια για τις συσκευές.

Ας δούμε στα γρήγορα τις υπόλοιπες σημαντικές ανακοινώσεις από το WWDC 2014:

- iCloud Drive: Η Apple επιτίθεται στα Google Drive και Dropbox προσφέροντας το ασφαλέστερο (όπως ισχυρίζεται) online σύστημα αποθήκευσης αρχείων. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται όχι μόνο από συσκευές της, αλλά και από PC.

- Handoff: Η τεχνολογία που επιτρέπει στις iOS και Mac συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους. Μπορείτε πλέον να απαντάτε σε κλήσεις και sms μέσω του MacBook σας ή να γράφετε ένα κείμενο στο laptop και να το ολοκληρώνετε στο iPhone ή το iPad.

- HealthKit: Πακέτο εφαρμογών για το iOS 8, οι οποίες παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας μας.

- iMessage: Η δημοφιλέστερη εφαρμογή της Apple εμπλουτίζεται με τη δυνατότητα αποστολής αρχείων video και audio.

- HomeKit: Σύστημα αυτοματοποιημένου σπιτιού με έλεγχο από την iOS 8 συσκευή.

- Swift: Χρήσιμο εργαλείο ώστε οι developers να δημιουργούν πιο εύκολα και πιο σύντομα τις εφαρμογές τους.

- Metal: Άλλο ένα εργαλείο για developers, το οποίο τους βοηθά να αναπτύσσουν 3D games για iPhone και iPad.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση