GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν σταυρώνει πρωθυπουργό η Νότια Κορέα

Αποσύρθηκε από την πρωθυπουργική θέση και ο δεύτερος εντολοδόχος για την πρωθυπουργία της Νότιας Κορέας Μουν Τσανγκ Κεουκ, τον ...



Αποσύρθηκε από την πρωθυπουργική θέση και ο δεύτερος εντολοδόχος για την πρωθυπουργία της Νότιας Κορέας Μουν Τσανγκ Κεουκ, τον οποίο είχε ορίσει η πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκέουν-χιε, μετά από κάποια αμφιλεγόμενα σχόλια που έκανε σχετικά με το ταραγμένο παρελθόν της χώρας του με την Ιαπωνία προκαλώντας ένα ακόμη πολιτικό πλήγμα στην πρόεδρο Παρκ.

«Ήθελα να βοηθήσω την πρόεδρο Παρκ. Αποφάσισα ότι θα πρέπει να βοηθήσω την πρόεδρο Παρκ και να αποσυρθώ τώρα» είπε ο Μουν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Μουν, ένας αφοσιωμένος χριστιανός, είχε δεχτεί έντονη κριτική μετά από κάποια σχόλια που έκανε σε μια συγκέντρωση της εκκλησίας της Νότιας Κορέας ότι ήταν θέλημα Θεού για την Κορέα να υποφέρει κάτω από τον αποικιακό ζυγό της Ιαπωνίας στις αρχές του 20ου αιώνα.
Η απόφαση του Μουν Τσανγκ Κεουκ, ενός πρώην δημοσιογράφου να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας, ακολουθεί την αποχώρηση τον περασμένο μήνα του Αν Ντάι-χι, ενός πρώην δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου εξ αιτίας ενός ηθικού ζητήματος.
Η πρόεδρος Παρκ είχε ορίσει τον Μουν στη θέση του πρωθυπουργού ως μέρος του κυβερνητικού ανασχηματισμού στον απόηχο της εθνικής καταστροφής με τη βύθιση του πλοίου τον περασμένο Απρίλιο όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι. Η κυβέρνησή της Νότιας Κορέας είχε επικριθεί έντονα για την αργή και αναποτελεσματική αντιμετώπιση της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση