GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ρουμανία περιμένει «πράσινο φως» από την τρόικα

Το "πράσινο φως" προκειμένου να προχωρήσει σε χαλάρωση της φορολογικής πολιτικής σε συνάρτηση με την ενίσχυση της πολιτική...


Το "πράσινο φως" προκειμένου να προχωρήσει σε χαλάρωση της φορολογικής πολιτικής σε συνάρτηση με την ενίσχυση της πολιτικής απασχόλησης, διεκδικεί να λάβει σήμερα από τους δανειστές της η κυβέρνηση της Ρουμανίας.
"Πλησιάζουμε στο τέλος των συνομιλιών με τους διεθνείς εταίρους μας" δήλωσε χθες ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Βίκτορ Πόντα, ενόψει της σημερινής συνάντησης με τους εκπροσώπους κοινής αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι από τις συνομιλίες θα εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα.
"Είναι σημαντικό ότι ο κύριος στόχος, η φορολογική χαλάρωση σε σχέση με την απασχόληση, μπορεί να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα" είπε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο κ. Πόντα εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι η αντιπολίτευση δεν έχει διαφοροποιήσει τη θέση της και συγκεκριμένα ότι θα υποστηρίξει την κυβέρνηση στην προσπάθεια για φορολογική χαλάρωση, δεδομένων των πολύ καλών επιδόσεων που κατέγραψε η χώρα από τις αρχές του έτους στους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης, της αναχαίτισης του ελλείμματος και της μείωσης των δαπανών.
Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PDL) Βασίλε Μπλάγκα, δήλωσε χθες, έπειτα από μια συνάντηση με την κοινή αντιπροσωπεία ΔΝΤ, Παγκόσμιας Τράπεζας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι οι Φιλελεύθεροι ζητούν την αναστολή της απελευθέρωσης των τιμών του φυσικού αερίου, καθώς και την παύση των διαδικασιών πώλησης των μετοχών που κατέχει η ρουμανική κυβέρνηση σε ενεργειακές εταιρείες.
Ο προεδρεύων του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL), Κλάους Γιοχάνις ανέφερε, από την πλευρά του, ότι η κυβέρνηση δεν προετοίμασε τη μείωση -σε ποσοστό 5%- των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, προσθέτοντας ότι η προσέγγισή της περιορίζεται μόνο σε εκλογικά μέτρα, που δεν ενέχουν καμιά έννοια διακυβέρνησης.
Σημείωσε ακόμη ότι ένα από τα σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν με την αποστολή των εκπροσώπων των διεθνών χρηματοπιστωτικών εταίρων ήταν ο τρόπος με τον οποίο η ρουμανική κυβέρνηση συγχέει Δεξιά και Αριστερά μέτρα, κατί που, όπως είπε, αποδεικνύει πως στερείται οποιουδήποτε σχεδίου διακυβέρνησης.
Η κοινή αποστολή ΔΝΤ, Παγκόσμιας Τράπεζας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής έφθασε στο Βουκουρέστι στις 2 Ιουνίου για την τρίτη αναθεώρηση της προληπτικού χαρακτήρα συμφωνίας χρηματοδότησης της Ρουμανίας με το ΔΝΤ.
Η αποστολή προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις 16 Ιουνίου.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση