GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτά είναι τα τελευταία… κουτσομπολιά για τον ανασχηματισμό

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έχει αρχίσει, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι επίσημ...



Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έχει αρχίσει, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη. Αλλεπάλληλες επαφές Σαμαρά το Σάββατο.

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει ήδη καταλήξει σε αρκετά υπουργεία, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να συναντιέται την Κυριακή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να «κλειδώσει» ο ανασχηματισμός.
Ο Πρωθυπουργός πέρασε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε διαρκείς συσκέψεις, αλλά και τηλεφωνικές με… υποψήφιους υπουργούς.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πρέπει πια να θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών και η μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Τις τελευταίες ώρες το όνομα του Νίκου Δένδια επανέρχεται και παίζει εκ νέου δυνατά για τη θέση του ΥΠΟΙΚ. Δεν πρέπει, πάντως, να αποκλείεται και κάποιο όνομα – έκπληξη, όπως αυτό του Χρύσανθου Λαζαρίδη.
Στο τραπέζι παραμένει φυσικά το όνομα του Μάκη Βορίδη, όπως και αυτό του Σταύρου Δήμα, που όπως αποκάλυψαν τα “Υστερόγραφα” βρίσκεται ανάμεσα στις λύσεις που προκρίνει ο Αντώνης Σαμαράς. Τις τελευταίες ώρες πόντους κερδίζει και ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Δεδομένη θεωρείται επίσης η υπουργοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου και προορίζεται είτε για το υπουργείο Ανάπτυξης είτε για το Αγροτικής Ανάπτυξης.
Από το Αγροτικής Ανάπτυξης, άλλωστε πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αποχώρηση του Αθανάσιου Τσαυτάρη, ενώ από το υπουργείο Παιδείας θα αποχωρήσει σχεδόν σίγουρα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Ο Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται πως μετακινείται από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο κ. Αρβανιτόπουλος ίσως να καταλάβει τη θέση του η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ποιους θέλει στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος
Εκτός του Ανδρέα Λοβέρδου από το χώρο του ΠΑΣΟΚ «φλερτάρουν» ακόμη με κάποιο υπουργείο ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Γενικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος… πιέζει και για την είσοδο μερικών ακόμη στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, με το όνομα της Συλβάνα Ράπτη να ακούγεται πολύ τις τελευταίες ώρες.
Θέση υφυπουργού από τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται επίσης να κερδίζουν η Νίκη Τζαβέλλα, αλλά και ο Βασίλης Κικίλιας.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραμένει αμετακίνητος στο υπουργείο Υποδομών, όπως και η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τουρισμού.
Σταθερό θα παραμείνει και το δίδυμο Δημήτρη Αβραμόπουλου – Φώφης Γεννηματά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τέλος, για το θέμα που προέκυψε μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Ντόρας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τίθεται θέμα υπουργοποίησης της κας. Μπακογιάννη.
Πάντως, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να παίξει δυνατά το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση της Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση