GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν θα είναι δράμα αν δεν εκλεγεί ομόφωνα ο Γιούνκερ»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για την προεδρία της Ε...



Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι στο... Λονδίνο, δήλωσε σήμερα ενώπιον της γερμανικής βουλής ότι «δεν θα είναι και δράμα» εάν ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος «δεν εκλεγεί ομοφώνως από τα κράτη-μέλη».

Κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού συμβουλίου, στις 26 και 27 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, «χρειαζόμαστε ειδική πλειοψηφία» για τον διορισμό του κ. Γιουνκέρ, εξήγησε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά στην ομιλία της. «Θέλω να τονίσω ότι αυτό ακριβώς προβλέπεται από τις συνθήκες. Κατά συνέπεια, δεν θα ήταν και δράμα εάν εξασφαλίσουμε μία ενισχυμένη πλειοψηφία», είπε εκφράζοντας την ελπίδα «ότι θα υπάρξει ευρεία υποστήριξη των κρατών-μελών».

Η Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε τους Γερμανούς βουλευτές ότι «οι διαβουλεύσεις διεξάγονται σε ευρωπαϊκό πνεύμα». «Οι ανησυχίες όλων των χωρών λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν», είπε.

Με αυτό τον τρόπο η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε το μήνυμα της και ουσιαστικά «απάντησε» και στον Ντέιβιντ Κάμερον. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν έχει σταματήσει να εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του προς την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τον οποίο θεωρεί υπερβολικά «φεντεραλιστή» και καθόλου πρόθυμο να θέσει σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις της Ε.Ε. που επιθυμεί το Λονδίνο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός απαιτεί τη διεξαγωγή ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, με τον κίνδυνο να μειοψηφήσει.

Μία σύγκρουση ανάμεσα στη Βρετανία και τις υπόλοιπες χώρες μέλη θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρώπη, δεδομένου και του δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην Ένωση για την διεξαγωγή του οποίου μέχρι το 2017 έχει δεσμευθεί ο Ντέιβιντ Κάμερον.

1 σχόλιο

  1. το να μην εκλεγει καθολου δεν παιζει κα Μερκελ? Τοτε γιατι ψηφιζουν σαν βοδια 500 εκατομυρια ευρωπαιοι?ετσι για να χασουμε καποια χρηματα σε δαπανες ευροεκλογων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση