GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Κίεβο η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ

Η αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να φτάσει αργότερα σήμερα στο Κίεβο για να ελέγξει την πρόοδο της ...

Η αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να φτάσει αργότερα σήμερα στο Κίεβο για να ελέγξει την πρόοδο της Ουκρανίας στην εφαρμογή των όρων για τη χορήγηση δανείου ύψους 17 δισ. ευρώ για τη διάσωση της χώρας.

Η πρώην Σοβιετική δημοκρατία, που αντιμετωπίζει μεγάλες αναταραχές στα ανατολικά, έλαβε την πρώτη δόση των 3,2 δισ. δολαρίων τον περασμένο Μάιο για το πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών που έχει στόχο την αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας και τη βελτίωση του προϋπολογισμού.

Η Ουκρανία έχει ήδη ανταποκριθεί σε κάποιες απαιτήσεις για το δάνειο όπως την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά και τις βιομηχανίες ενώ έχει επιτρέψει και την ελεύθερη διακύμανση του νομίσματος.

Η αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα παραμείνει στο Κίεβο έως τις 3 Ιουλίου και θα προχωρήσει στον πρώτο έλεγχο της Ουκρανικής οικονομίας, ενώ θα τεθούν και οι μελλοντικοί στόχοι.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση