GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θεμιτές οι μεταρρυθμίσεις…απαραίτητη η κοινωνική πολιτική!»

Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρχαν «καρκινώματα» στο ελληνικό κράτος που αργά ή γρήγορα θα το καθιστούσα...



Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης.

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρχαν «καρκινώματα» στο ελληνικό κράτος που αργά ή γρήγορα θα το καθιστούσαν οικονομικά δέσμιο σε δανειστές. Αλλά, εδώ και τέσσερα χρόνια κατ’ εντολή της Τρόικας «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».

Έπρεπε να γίνουν και πρέπει να γίνουν ριζικές μεταρρυθμίσεις για να λειτουργήσει ομαλά και εύρυθμα το ελληνικό κράτος, αλλά όχι από το ένα άκρο στο άλλο, όχι κουνώντας μας το δάχτυλο οι δανειστές, όχι με ισοπεδωτικές νοοτροπίες που πλήττουν τη κοινωνική συνοχή. Δυστυχώς, η αρνητική λειτουργία της πολιτικής ζωής στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα, δεν ευνοούσε την ουσιαστική αλλαγή της χώρας, αντίθετα συντηρούσε στο όνομα της νίκης των επόμενων εκλογών αδιέξοδες πολιτικές που μακροπρόθεσμα, όπως αποδείχτηκε είχαν ολέθριες συνέπειες.

Τα προβλήματα της χώρας μας είναι πολλά. Όλοι τα γνωρίζουμε και αντί να επιλέξουμε την σύμπνοια, επιλέγουμε τις διαμάχες, αντί να δούμε αυτά που μας ενώνουν, βλέπουμε αυτά που μας χωρίζουν.

Βέβαια, αυτό συμβαίνει γιατί υπήρχαν πολλοί που πόνταραν πάνω στην καταστροφή της χώρας, ιδίως όταν φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Οι «δραχμολάγνοι» όσο και αν προσπάθησαν να προωθήσουν μια νέα λεηλασία της χώρας δεν τα κατάφεραν, αφού έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους. Φυσικά, ούτε το ευρώ αποδεικνύεται ικανό να διαχειριστεί το πρόβλημα, όσο η Ευρώπη δεν αλλάζει γραμμή πολιτικής πλεύσης, αλλά σίγουρα δεν οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια την χώρα.

Όσοι θέλουν να αλλάξει ουσιαστικά η χώρα μας, αντιλαμβάνονται ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι σίγουρα θεμιτή και απαραίτητη, όπως και ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους. Ωστόσο και εδώ, δεν πρέπει να βαδίσουμε στο άλλο άκρο, η ανάκαμψη και η ανάπτυξη της χώρα μας, δεν επιτυγχάνονται με σκληρές πολιτικές λιτότητας και ισχυρά πλήγματα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.«Παν μέτρον άριστον»…αναγκαίες οι αποφασιστικές πολιτικές-τομές, αλλά ακόμα πιο αναγκαία η κοινωνική πολιτική!

Όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια ελλείψει πολιτικής βούλησης πρέπει να γίνουν πράξεις. Αλλά σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει η Κυβέρνηση να ξεχνάει ότι πάνω από τους αριθμούς είναι οι πολίτες, το έμψυχο δυναμικό της χώρας μας, που επιζητά ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση