GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποφασίζουν για την εκεχειρία στην Ουκρανία

Η απόφαση για την παράταση ή μη της εκεχειρίας μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά θα ληφθεί ...


Η απόφαση για την παράταση ή μη της εκεχειρίας μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά θα ληφθεί πριν από την εκπνοή της, δηλαδή πριν τις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας Αντρέι Λισένκο.
«Η απόφαση για την παράταση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης θα ληφθεί πριν τις 22:00» είπε από το Κίεβο, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Η εκεχειρία την οποία κήρυξε μονομερώς το Κίεβο πριν δέκα ημέρες, και αναμενόταν να διαρκέσει μία εβδομάδα, στη συνέχεια έγινε δεκτή από τους αντάρτες, όμως παραβιάστηκε πολλές φορές με σποραδικές μάχες. Την Παρασκευή παρατάθηκε κατά 72 ώρες.
Στο μεταξύ ένας αξιωματούχος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σημείωσε σήμερα ότι ο αριθμός των διεθνών παρατηρητών στην ανατολική Ουκρανία δεν μπορεί να αυξηθεί αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή.
«Πρέπει να εξαφανιστούν τα όπλα, πρέπει να φύγουν τα σημεία ελέγχου και χρειαζόμαστε ελευθερία κινήσεων», δήλωσε ο Αλεξάντερ Χαγκ, ο αναπληρωτής διοικητής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία.
«Η προστασία και η ασφάλεια των συναδέλφων μας είναι η πρώτη μας ανησυχία», σημείωσε ο Χαγκ αφού δύο ομάδες παρατηρητών του ΟΑΣΕ αφέθηκαν ελεύθεροι από τους αυτονομιστές αντάρτες στα ανατολικά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση