GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρυσοβελώνη: "Συνένωση δυνάμεων με αυτοτέλεια για μία Πατριωτική Αντιμνημονιακή Συμμαχία"

Διαβάστε την ανακοίνωση: "«Οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» είμαστε ένα Αντιμνημονιακό Πατριωτικό Δημοκρατικό Κίνημα. Αυτός είναι ...



Διαβάστε την ανακοίνωση: "«Οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» είμαστε ένα Αντιμνημονιακό Πατριωτικό Δημοκρατικό Κίνημα. Αυτός είναι ο πολιτικός μας χώρος. Ένας χώρος διακριτός τόσο από την σημερινή Μνημονιακή ΝΔ του Σαμαρά όσο και από τον διεθνιστικό ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Αγωνιζόμαστε για μιαν Ελλάδα ελεύθερη από Μνημόνια, υπέρ του Έλληνα πολίτη που συνεχίζει να είναι θύμα όχι μόνο των δανειστών αλλά και μιας πλημμυρίδας ξένων που βρίσκονται απρόσκλητοι στη πατρίδα μας.
Αυτές οι πατριωτικές ιδέες δεν έχουν σχέση με κανένα από τα σημερινά κόμματα εξουσίας» τονίζει με έμφαση η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή και τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος το περασμένο Σαββατοκύριακο και το άνοιγμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τη δημιουργία μίας Αντιμνημονιακής Πατριωτικής Συμμαχίας με άλλα Κινήματα.

«Μιλάω φυσικά για συνένωση δυνάμεων και όχι για συγχώνευση Κινημάτων, καθώς όλα οφείλουν να διατηρήσουν την κομματική τους αυτοτέλεια μέσα σε μια μεγάλη Πατριωτική Συμμαχία. Η πρόκληση λοιπόν από ‘δω και πέρα θα είναι η δημιουργία μιας πολιτικής «ομπρέλας» για όλα αυτά τα κόμματα, της Πατριωτικής Συμμαχίας, η οποία θα αποτελέσει εκείνη ακριβώς την αξιόπιστη εναλλακτική λύση που ζητούν επιτακτικά οι Έλληνες πολίτες.

Ρωτήθηκε όμως και για τις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» διατύπωσαν παράπονα για την γενικότερη στάση του κόμματος στις υποψηφιότητες τους. Η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε πως ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε βοήθεια και πώς να υπάρξει όταν δόθηκαν μόλις 50.000 στους ΑΝΕΛ. Το ερώτημα όμως, όπως είπε, που πρέπει να απαντηθεί, λέει, είναι πού διέθεσαν τα 7 εκατομμύρια ευρώ που πήραν προεκλογικά τα κόμματα του συστήματος από την κρατική επιχορήγηση…

Ειδικά για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Μαγνησία, που ήταν το υψηλότερο για τους «ΑΝΕΛ» πανελλαδικά, η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε: «Όντως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είδαμε μια άνοδο 50% στη Μαγνησία κατά τον 1ο γύρο των περιφερειακών εκλογών σε σχέση με το ποσοστό που λάβαμε εδώ τον Ιούνιο του 2012. Ήταν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά θετικό που αντικατοπτρίζει την εκτίμηση των συμπολιτών μου στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ προσωπικά υπέρ της Μαγνησίας, εντός και εκτός Βουλής. Τους ευχαριστώ για αυτή την «ψήφο εμπιστοσύνης» και δεσμεύομαι να δουλέψω ακόμα πιο εντατικά για να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα της Μαγνησίας.

Της ζητήθηκε να σχολιάσει την παρουσία της συμπατριώτισσάς της κ. Ζέττας Μακρή στο Υπουργείο Υγείας και κατά πόσο ήταν υποστηριχτική στα ζητήματα της Μαγνησίας. Η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε – απολογιστικά- ότι σίγουρα τα μείζονα θέματα Υγείας στη Μαγνησία, όπως η υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι ανεπάρκειες στις επείγουσες διακομιδές ασθενών, το γεγονός ότι μόνο στο Βόλο εκατοντάδες μικρά παιδιά δεν εμβολιάστηκαν μένοντας εκτεθειμένα σε πολύ επικίνδυνες ασθένειες, είναι προβλήματα που δεν έλυσε η τέως υφυπουργός Υγείας. «Δεν θα κρίνω εγώ τους λόγους και τα αίτια πίσω από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα. Άλλωστε οι πολίτες της Μαγνησίας θα μας κρίνουν όλους και όλες στις επερχόμενες κάλπες» είπε και πρόσθεσε πως για «μας τους Μαγνησιώτες μέτρο σύγκρισης ιδιαίτερα για θέματα Υγείας αποτελεί η υπουργική θητεία του Γιώργου Σούρλα. Είναι ίσως άδικη η σύγκριση της Ζέττας Μακρή ή οποιουδήποτε πολιτικού με την ανεκτίμητη προσφορά ενός ευπατρίδη, όπως ο Γιώργος Σούρλας που τόσο τίμησε το αξίωμα του Υπουργού Υγείας».

Για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει: Η θέση των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» είναι ξεκάθαρη. Εμείς είμαστε κίνημα πολιτών και όχι δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Σαμαράς. Σας θυμίζω ότι ο κ. Σαμαράς και το 1995 – τότε ως αρχηγός της ΠΟΛ.ΑΝ- έκανε πάλι ό,τι μπορούσε για να κρατήσει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, ξανά ενόψει εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τέλος για την άρση Ασυλίας των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» τονίζει πως «ως υπεύθυνη εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού αλλά κυρίως ως δικηγόρος με 25ετή θητεία και στα ποινικά δικαστήρια οφείλω να εξετάζω κάθε υπόθεση ξεχωριστά και να ψηφίζω στη Βουλή κατά συνείδηση. Κι αυτό ακριβώς κάνω»."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση