GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ικανοποιημένοι οι εισαγγελείς με την επιστροφή των περικοπών των αποδοχών τους

Την πλήρη ικανοποίησή της εκφράζει η Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για την υιοθέτηση νομοθετικών μέτρων κατάργησης, ως αντισυνταγματικώ...


Την πλήρη ικανοποίησή της εκφράζει η Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για την υιοθέτηση νομοθετικών μέτρων κατάργησης, ως αντισυνταγματικών, διατάξεων του νόμου 4093/2012, σε συμμόρφωση με όσα έκρινε το Μισθοδικείο για τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των δικαστών και εισαγγελέων.
Η Βουλή ενέκρινε την επιστροφή των ποσών που είχαν περικοπή από την 1η Αυγούστου 2012 σε όλους τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, σύμφωνα με την μνημονιακή πολιτική και νομοθεσία.
Υπενθυμίζεται ότι στην εκπνοή του 2013 το Μισθοδικείο έκρινε ότι οι μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών και η υποχρέωση αναδρομικής επιστροφής (από 1η Αυγούστου 2012) των αποδοχών τους που νόμιμα είχαν εισπράξει, αντιβαίνει στα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ¨Ένωση σε σημερινή ανακοίνωσή της «η ενέργεια αυτή καταγράφεται ως εκδήλωση πλήρους συμμόρφωσης της Πολιτείας στα αιτήματα του συνόλου των δικαστικών λειτουργών και στη συναφή δικαστική απόφαση».
Επίσης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, υπογραμμίζει ακόμα, ότι «διατηρεί την ελπίδα ότι ανάλογη θα είναι η ανταπόκριση των Πολιτειακών οργάνων, όσον αφορά στην ικανοποίηση και των επίκαιρων, εκκρεμών θεσμικών αιτημάτων των λειτουργών της Δικαιοσύνης».
Είναι σαφές ότι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσής της, εμμέσως πλην σαφώς, ζητεί ακόμη από την κυβέρνηση να εφαρμόσει και τη δεύτερη απόφαση του Μισθοδικείου που έκρινε ότι οι δικαστές, δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, να έχουν αφορολόγητο το 25% του εισοδήματός τους.
Πηγή: www.protothema.gr

4 σχόλια

  1. Τελικα μεγαλα τσογλανια κ οι δικαστικοι κ μετα περιμενουμε να βρουμε δικαιοσυνη ..Αν δεν ξεσηκωθουμε δεν θα γινει τίποτα με τα τσογλανια που εχουμε μπλεξει ..
    Ελενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αυτο δεν ειναι διαπλοκη με τη πολτικη εξουσια τοτε πιο ειναι? Ο απλος πολιτης σκεφτεται οκ παρτε τα δικα σας και απορριφτε καθε αλλη προσφυγη ιδιωτικων και δημοσιων για να ειμαστε σιγουροι. Καποτε και οι τελευταιοι θα γινουν πρωτοι και πολλοι δικαστες θα παραπεμφθουν για παραβαση καθηκοντος κακουργηματικου χαρακτηρα , με το να κρινουν με δυο μετρα και δυο σταθμα, και αποκτωντας δολιως ατομικα οφελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μεγαλη μου απορια ειναι.
    Καλλα αυτοι ειναι γελοιοι ξεπερασαν και τους πολιτικους δεν εχουν ομως παιδια, δεν εχουν συγγενεις να τους πουν καμια κουβεντα οτι με αυτες τις αποφασεις τους γελοιοποιουν και αυτους.
    Π.Κ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τυφλή "Δικαιοσύνη" με τα ορθάνοιχτα μάτια, των ισχυρών...
    Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση