GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Γεροντόπουλου με Μητροπολίτη Κένυας και τους ομογενείς

Το τεράστιο ιεραποστολικό, θρησκευτικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί διαχρονικά η Αρχιεπισκοπή Κένυας, είχε την...



Το τεράστιο ιεραποστολικό, θρησκευτικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί διαχρονικά η Αρχιεπισκοπή Κένυας, είχε την...
ευκαιρία να διαπιστώσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Ναϊρόμπι, όπου λόγω της Ελληνικής Προεδρίας συμπροήδρευσε στην 39η Κοινή Σύνοδο των χωρών Αφρικής, Καραϊβικής, Ειρηνικού με την Ευρωπαίκή Ένωση, επισκέφθηκε την έδρα της όπου και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μακάριο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κ.Γεροντόπουλος περιηγήθηκε στον χώρο της Ορθόδοξης Πατριαρχικής Σχολής "Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ'", όπου φιλοξενούνται και λειτουργούν ακόμα η Τεχνική Σχολή (κτίσμα και αυτό του Αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ') και το Παιδαγωγικό Ορθόδοξο Κολλέγιο της Αφρικής. Ακόμα βρέθηκε στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κλήμεντα, το Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς και στους δύο Ναούς του Αγίου Μακαρίου και της Αγίας Σοφίας.

Έμεινε εντυπωσιασμένος από τα όσα είδε και όπως δήλωσε: "Είναι σπουδαίο και εξαιρετικά σημαντικό το έργο του Σεβασμιοτάτου και των συνεργατών του. Εδώ στην Κένυα είναι η πραγματική ιεραποστολή. Γιατί η συνεισφορά της Αρχιεπισκοπής σε θρησκευτικό, ανθρωπιστικό, μορφωτικό και φιλανθρωπικό επίπεδο είναι τεράστια και ανακουφίζει πολλούς ανθρώπους. Θέλω να τον συγχαρώ και αυτόν και τους συνεργάτες του, για όσα προσφέρουν σε όλους αυτούς τους τομείς. Η Μητρόπολη με τα σχολεία, τα ιατρεία, το ορφανοτροφείο και τις σχολές, δείχνει ότι βρίσκεται κοντά σε όσους έχουν ανάγκη".

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κένυας Μακάριος, τόνισε: "Χαιρόμαστε που ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Γεροντόπουλος βρέθηκε κοντά μας και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το έργο που κάνουμε στο Ναϊρόμπι, αλλά και σε όλη την Κένυα. Η επίσκεψη του δείχνει το ενδιαφέρον του ίδιου αλλά και της Ελληνικής Πολιτείας και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, ώστε να βρεθούμε στο πλευρό περισσότερων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη".

Συνάντηση με τους ομογενείς
Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με αρκετούς από τους Έλληνες της Κένυας στην πρεσβευτική κατοικία, παρουσία και του Μητροπολίτη Μακάριου. Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και όσους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην αφρικανική χώρα ή βρέθηκαν εκεί πριν από χρόνια είτε από την Ελλάδα, είτε από γειτονικές χώρες όπως η Τανζανία, η Αιθιοπία και άλλες. Άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κάποια από τα αιτήματα τους, ενώ τους ευχαρίστησε για την πετυχημένη παρουσία που έχουν διαχρονικά στην Κένυα και... διαφημίζουν την πατρίδα και σ' αυτή την γωνιά της αφρικανικής ηπείρου. Τους τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το τηλέφωνο του αλλά και το γραφείο του στην Αθήνα είναι πάντα τόσο για τους ίδιους, αλλά και για όλους τους ομογενείς από κάθε μέρος της Γης.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση