GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πριν λίγο: Στην Κρήτη έφθασε ο πρωθυπουργός της Κίνας

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ έφτασε στη Κρήτη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα με ιδιωτικό αεροσκάφος το οποίο προσγειώθηκ...



Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ έφτασε στη Κρήτη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα με ιδιωτικό αεροσκάφος το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».
Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, τον ηγέτη της Κίνας υποδέχθηκαν στην Κρήτη η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τάσουλας ενώ στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχος Γιάννης Κουράκης και βουλευτές του νομού.

Το πρόγραμμα
Πλούσιο είναι το πρόγραμμα για τον ηγέτη της Κίνας για την ημέρα του Σαββάτου. Το πρωί θα συναντηθεί με τον Σταύρο Αρναουτάκη ενώ αμέσως μετά, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αντώνη Σαμαρά ο κ. Λι Κετσιάνγκ θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στο αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – που για εκείνη την ώρα θα είναι κλειστό για το κοινό – και αναμένεται να γίνουν και τα επίσημα εγκαίνιά του παρουσία της υπουργού Τουρισμού και του υπουργού Πολιτισμού.

Οι «απαιτήσεις» του ηγέτη της Κίνας
Όπως ήδη έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμά του cretapost, ο κ. Λι Κετσιάνγκ θα διανυκτερεύσει το βράδυ της Παρασκευής με τη σύζυγό του στο Creta Marris στη Χερσόνησο, με το ξενοδοχείο να δουλεύει πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες για να τα έχει όλα στην εντέλεια.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας θα δειπνίσει στο ξενοδοχείο ένα πλούσιο μενού με άρωμα Κρήτης αλλά και Κίνας.
«Αστακός» το Ηράκλειο
Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται από νωρίς στο Ηράκλειο προκειμένου να μην υπάρχουν εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της παραμονής του ηγέτη της Κίνας στην Κρήτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέτρα για την ασφάλεια της παραμονής του κ. Λι Κετσιάνγκ έχει συμβάλει εκτός από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων από την Αθήνα αλλά και άνδρες της προσωπικής φρουράς τόσο του Κινέζου πρωθυπουργού όσο και του Αντώνη Σαμαρά.
cretapost.gr

1 σχόλιο

  1. Μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις ήταν η φράση του ΚινέζουΠρωθυπουργού για τα ελληνικά ομόλογα, τόσο ενόψει της διαπραγμάτευσης για το χρέος, όσο και ενόψει νέας προσπάθειας δανεισμού μέσα στο καλοκαίρι.






    Η σαφής αναφορά του Λι Κετσιανγκ πως “η Κίνα θα συνεχίσει να είναι μακροπρόθεσμος και υπεύθυνος επενδυτής του ελληνικού ομολόγου” δεν έρχεται τυχαία σε αυτή την περίοδο και μάλιστα από την Αθήνα.
    Η Αθήνα ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να αναζητήσει 2,5 δισ. μέσω ομολόγων και το ενδιαφέρον της Κίνας αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.
    Ήδη το επιτόκιο έχει βρεθεί ακόμη και κάτω από το 2% και παράγοντες της αγοράς λένε ότι όταν ένας ισχυρός παίκτης εκφράζει ανοιχτά το ενδιαφέρον του τα πράγματα γίνονται πιο έυκολα.
    Το μήνυμα έρχεται μάλιστα σε μια περίοδο που η τρόικα πιέζει για τα προαπαιτούμενα ώστε να απελευθερώσει τις δόσεις των 2 δισ. αλλά και την ώρα που στο eurogroup ο Γ. Χαρδούβελης ξεκίνησε τη συζήτηση για το χρέος.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ως ποτε θα στηνεστε στους απογονους του Χιτλερ;
    Ρε ΜΑΛΑΚΕΣ, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ, ολοκληρη ΚΙΝΑ ειναι διπλα μας κι εσεις γαμιεστε με τα Ευρωμομουνα; Ρε σεις, μυαλο δεν εχετε; Ρε σεις, τοσο ΠΡΟΔΟΤΕΣ ειστε;
    ΕΞΩ ρε σεις απο την κωλοενωση σημερα κιολας! Επισημη γλωσσα του κρατους γινεται η ΚΙΝΕΖΙΚΗ
    ανοιγουμε τις πορτες μας σε 1,3 ΔΙΣ ανθρωπους, που ετσι και φυσηξουν ολοι μαζι θα κιτρινισει
    η κολοηπειρος την ιδια στιγμη! Στα ξενοδοχεια μας θα μπαινουν ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ οι Κινεζοι
    και ΜΕΤΑ ολοι οι αλλοι!
    ΔΕΝ θελουμε αλλους ρε σεις!
    Ρε τομαρια, ρε ζωα, λιγα ειναι τα ψωμια σας!
    Αληταριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση