GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Κούγιας για τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας: «Μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών οι βασικοί μάρτυρες»

Με την κατάθεση του δεύτερου βασικού μάρτυρα, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη για τον τραυματισμό των 28 εργατών γης...



Με την κατάθεση του δεύτερου βασικού μάρτυρα, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη για τον τραυματισμό των 28 εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.

Μετά την χθεσινή του παρουσία στην δικαστική αίθουσα, όπου έπεσε σε αρκετές αντιφάσεις, και σήμερα δεν απαντούσε ευθέως στις ερωτήσεις της έδρας αλλά και των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την δολοφονική επίθεση τον Απρίλιου του 2013 στην Μανωλάδα.

Ο αλλοδαπός φέρεται να είχε τον ρόλο του «προϊσταμένου» στο θέμα της μισθοδοσίας των ομοεθνών του. Στο ερώτημα γιατί ενώ ο επιχειρηματίας του προσέφερε χρήματα δεν τα δέχθηκε προκειμένου να πληρώσει στην συνέχεια τους εργάτες γης, απάντησε πως φοβήθηκε γιατί εάν πήγαινε μόνος του να πάρει τα λεφτά, δεν θα τον πίστευαν οι υπόλοιποι και ενδεχομένως να θεωρούσαν οτί τους «έφαγε» τα δεδουλευμένα…!

Την ίδια ώρα ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, επιχείρησε όπως και στην πρώτη περίπτωση ακρόασης του πρώτο βασικού μάρτυρα κατηγορίας να αποδείξει πως και ο δεύτερος, είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών στην χώρα.

Μάλιστα απευθυνόμενος στον Εισαγγελέα, ζήτησε την διενέργεια σχετικής έρευνας, με βασικό επιχείρημα πως είναι αδύνατον να βρίσκονται στην Ελλάδα τόσα χρόνια και να διαβιούν χωρίς να έχουν βασικό εισόδημα από κάποια εργασία. Επιχείρημα που αντέκρουσε ο μάρτυρας λέγοντας πως δέχεται την οικονομική βοήθεια συγγενή του που διαμένει στο εξωτερικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την κατάθεση του τρίτου από τους τέσσερις βασικούς μάρτυρες κατηγορίας.
Το δικαστήριο πρόκειτια να διακόψει για να επανέλθει το διήμερο 26-27 Ιουνίου.

patratora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση