GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς σε Κετσιάνγκ: Έχουμε κάνει πολλά βήματα

«Το να έχεις φίλους που έρχονται από μακριά και να μοιράζεις μαζί τους την γνώση είναι ευτυχία. Σας καλωσορίζω στην Κρήτη ως έναν αλ...


«Το να έχεις φίλους που έρχονται από μακριά και να μοιράζεις μαζί τους την γνώση είναι ευτυχία. Σας καλωσορίζω στην Κρήτη ως έναν αληθινό φίλο που έρχεται από μακριά. Η φιλοσοφική γνώση που μοιραζόμαστε χάρη στους αρχαίους πολιτισμούς μας, αυτή η κοινή γνώση μας φέρνει πράγματι πολύ κοντά.
Σας υποδέχομαι σήμερα στο Μουσείο Ηρακλείου ως τον πρώτο επίσημο επισκέπτη του. Τον εγκαινιάζεται εσείς επειδή ο κινεζικός λαός μοιράζεται μαζί μας κινεζικές αξίες. Αξίες που αντανακλώνται στην παιδεία μας, στους προγόνους μας, στη χαρά της ζωής, στη ζωτική σημασία της φύσης. Καθώς όλα αυτά αποτυπώνονται εξαίσια δημιουργήματα του πολιτισμού μας. Ο Μινωικός πολιτισμός αποτελεί λαμπρό κεφάλαιο στην διαχρονία του ελληνικού πολιτισμού. Η Κρήτη έχει το πλεονέκτημα να αποτελεί το μόνο σταυροδρόμι της Μεσογείου.» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κρήτης παρουσία του Κινέζου Πρωθυπουργού.
Και πρόσθεσε: «Ως το τέλους του 2015 θα έχουν αλλάξει τον πολιτιστικό χάρτη της Κρήτης. Δαπανώνται περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους που δίνουν θέσεις εργασίας. Από αυτήν την επένδυση προσδοκούμε πολλαπλά οφέλη γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός και το φυσικό περιβάλλον είναι οι προϋποθέσεις για να γίνεται στην Ελλάδα το πολιτικό θαύμα που θέλουμε. Η πρόοδος της χώρας μας εξασφαλίζεται από την πίστη στις αξίες μας. Ενα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με το πρώτο βήμα. Μαζί κύριε πρωθυπουργέ έχουμε κάνει πολλά βήματα. Θεμελιώνουμε την εμπιστοσύνη.»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «το κοινό μας ταξίδι που έχει αρχίσει αξίζει να κρατήσει, να πάει μακριά για χάρη των λαών μας. Προσβλέπουμε σε αυτήν την συνεργασία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας αλλά και που θα θυμίζει στην Κίνα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα μακρινή και επιρροή και ακτινοβολία σε ολόκληρη την Μεσόγειο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι φίλοι γκρεμίζουν εμπόδια και χτίζουν γέφυρες. Εδώ είναι το σημείο που διασταυρώνονται όρεια τριών ηπείρων. Θέλω να ξέρετε, εδώ η Κρήτη είναι ένας ιερός τόπους που βάφτηκε πολλές φορές με ελληνικό αίμα σε αμέτρητους αγώνες μέσα από του αιώνες που πέρασαν για την ελευθερία των Ελλήνων. Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο σημείο από την Κρήτη για να διατρανώσουμε αυτή τη φιλία ανάμεσα στους λαούς μας»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε στον Κινέζο ομόλογό του το υπ’αριθμόν ένα εισιτήριο του μουσείου το οποίο εκδόθηκε σήμερα.
Πηγή: www.real.gr

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση