GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο τουρισμός στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Αμερικανών επενδυτών

Ο τουρισμός, το real estate, η ενέργεια, oι τράπεζες και τα logistics βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αμερικανικών funds,...


Ο τουρισμός, το real estate, η ενέργεια, oι τράπεζες και τα logistics βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αμερικανικών funds, όπως καταγράφηκε στο τρίτο διεθνές roadsahow της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμο Αναστασόπουλο, αυτή την περίοδο υπάρχουν επαφές για την εξαγορά ξενοδοχειακών μονάδων και για επενδύσεις στα logistics από Αμερικανούς επενδυτές.
Τόσο ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ και πρόεδρος του ΧΑ, Σ. Λαζαρίδης, εκτίμησαν ότι προς το τέλος της χρονιάς θα υπάρξουν εισροές κεφαλαίων οι οποίες θα αποτυπώσουν εμπράκτως το αυξημένο ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών για την ελληνική οικονομία.
Τα funds που συμμετείχαν εφέτος στο road show στις ΗΠΑ ήταν νέα σε ποσοστό άνω του 60%, ενώ μεγάλη ήταν η παρουσία που καταγράφηκε με τη συμμετοχή 81 funds και 160 αναλυτών και έγιναν 543 συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΧΑ, επόμενος στόχος θα είναι η συντονισμένη προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες θα γίνει προσπάθεια να χρηματοδοτηθούν από διεθνή funds. Και αυτό γιατί, όπως τόνισε, οι επενδυτές από τις ΗΠΑ αναζητούν πλέον μικρότερες εταιρείες για να επενδύσουν μέσω του Χρηματιστηρίου.
Ανάπτυξη χωρίς εισροή ξένων κεφαλαίων δεν μπορεί να υπάρξει, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου είτε με εισροές κεφαλαίων από funds.
Τέλος όπως επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, δεν υπήρξε επενδυτής ο οποίος να είδε αρνητικά την υποβάθμιση της χρηματιστηριακής αγοράς, αλλά η υποβάθμιση ωφέλησε την αγορά, όπως σημείωσαν όσοι συμμετείχαν στο roadshow.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση