GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο προληπτικός Ναδάλ και το ιδιόρρυθμο τελετουργικό του πριν από κάθε ματς

Οι περισσότεροι αθλητές είναι συνήθως προληπτικοί. Ειδικά όταν κερδίζουν. Το 2001 στο Γουίμπλεντον ο Κροάτης Γκόραν Ιβανίσεβιτς...



Οι περισσότεροι αθλητές είναι συνήθως προληπτικοί. Ειδικά όταν κερδίζουν. Το 2001 στο Γουίμπλεντον ο Κροάτης Γκόραν Ιβανίσεβιτς παρακολουθούσε ευλαβικά,καθημερινώς και αδιαλήπτως τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Teletubbies» μέχρι να φτάσει στον τίτλο, όπως άλλωστε και έγινε.

Σχεδόν όλοι οι τενίστες αποφεύγουν να πατούν τις γραμμές. Κανείς όμως δεν είναι τόσο προληπτικός όσο ο Ράφα Ναδάλ που έχει αναρίθμητα γούρια. Ολόκληρη ιεροτελεστία ακολουθεί, την οποία ανέλυσε βήμα βήμα στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Rafa».

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι απλά ένας μηχανισμός που τον βοηθάει να επικεντρωθεί στον αγώνα. Ας δούμε μια μια τις κινήσεις του 28χρονου τενίστα.

1.Κάνει την είσοδο του στο κορτ κρατώντας μια ρακέτα στο χέρι.

2.Δεν πατάει τις γραμμές. Περνάει βάζοντας μπροστά πάντα το δεξί του πόδι.

3. Όταν φτάνει στην καρέκλα του, αφήνει την τσάντα με τις ρακέτες στη θέση και στρέφει το ενδιαφέρον του στη διαπίστευση. Το μπροστινό μέρος κοιτάζει πάντοτε προς τον ουρανό.

4.Φυσικά τραβάει το σορτς του με τον γνωστό τρόπο που τον έχει καθιερώσει.

5.Αφήνει τον διαιτητή και τον αντίπαλο να περιμένουν όσο εκείνος προετοιμάζεται.

6.Βγάζει το μπουφάν, κάνοντας πηδηματάκια.

7.Έχει πάντοτε το βλέμμα στραμμένο προς την κερκίδα.

8.Δίνει πάντοτε τα μπουκάλια του σε ένα ball boy για να τα βάλει στο ψυγείο.

9.Καταναλώνει το gel του, πάντοτε με τον ίδιο τρόπο σε τέσσερις κινήσεις.

10.Πλησιάζει το φιλέ όπου τον περιμένουν υπομονετικά ο διαιτητής και ο αντίπαλος. Κάνει πηδηματάκια κατά τη διάρκεια της κλήρωσης.

11.Πηγαίνει τρέχοντας στη βασική γραμμή για να ξεκινήσει την προθέρμανση.

12.Αναζητεί με το βλέμμα του το θεωρείο του, όπου βρίσκονται ο προπονητής, οι συνεργάτες και η οικογένεια του.

13.Ζητάει την πετσέτα του μετά από κάθε πόντο.

14. Περιμένει πάντοτε να προηγηθεί ο αντίπαλος για να πάει στη θέση του, ακολουθεί και ο ίδιος. Φυσικά χρησιμοποιεί πρώτα το δεξί πόδι.

15.Δροσίζεται.

16.Πίνει νερό.

17.Τοποθετεί στη συνέχεια τα μπουκάλια ακριβώς το ένα δίπλα στο άλλο. Στην προκειμένη περίπτωση είναι δύο μπουκάλια νερό.

18.Πριν σερβίρει φτιάχνει τη μπλούζα του, βεβαιώνεται πως τα μαλλιά του βρίσκονται πίσω από τα αυτιά. Ενδιάμεσα πιάνει και τη μύτη του.

19. Αλλάζει πάντοτε μπλούζα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα. Χρονοτριβώντας πάντοτε.

20. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας κάνει ντους με κρύο νερό: «Το κάνω πριν από κάθε ματς. Κάτω από το κρύο νερό μπαίνω σε μια καινούργια διάσταση, νιώθω πως η δύναμη και η αντοχή μου μεγαλώνουν. Είμαι διαφορετικός άνθρωπος όταν βγαίνω απο το ντους. Τίποτα δεν υπάρχει για μένα παρά μόνο η «μάχη» που με περιμένει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση