GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Σαφής προοπτική για ένταξη των δυτικών Βαλκανίων

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε σε δήλωσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, πως οι χώρες των Δυτικών Βαλ...


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε σε δήλωσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, πως οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έχουν «σαφή προοπτική να ενταχθούν» στην ΕΕ, έστω κι αν ο δρόμος θα είναι μακρύς.
«Υποστηρίζουμε την ένταξη. Απλώς πιστεύουμε πως δεν έχουμε τίποτε να κερδίσουμε αν τα κριτήρια δεν γίνουν σεβαστά. Και υπάρχουν πολύ σαφή κριτήρια για τα στάδια προσέγγισης στην ΕΕ», δήλωσε η Μέρκελ, η οποία θα συναντηθεί την Τετάρτη στο Βερολίνο με το σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
«Σαφή κριτήρια, σεβασμός των συνθηκών (…) και τότε η προοπτική για τα Δυτικά Βαλκάνια είναι σαφής», δήλωσε η Μέρκελ.
Στα τέλη Αυγούστου, η γερμανική κυβέρνηση προσκάλεσε όλες τις χώρες των Βαλκανίων σε μια διάσκεψη στο Βερολίνο, υπενθύμισε, προσθέτοντας πως η Γερμανία «έχει ισχυρή δέσμευση σ» αυτή την περιοχή».
Η καγκελάριος επαίνεσε τις προόδους της Σερβίας αναφορικά με το Κόσοβο. Η Μέρκελ παραδέχθηκε πως αμφέβαλλε «πριν από δύο, τρία χρόνια», αλλά τώρα «παρατηρούμε αληθινές προόδους».
Μετά την Ελλάδα το 1981, τη Σλοβενία το 2004, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία το 2007, την Κροατία το 2013, μένουν άλλες έξι χώρες στα Βαλκάνια που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στην ΕΕ: η ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, η Σερβία, η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση