GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Πόπη Παπανδρέου στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ για τη δικογραφία για τα υποβρύχια

Πολιτικό ζήτημα εγείρει, σύμφωνα με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ο χειρισμός εκ μέρους της ε...

Πολιτικό ζήτημα εγείρει, σύμφωνα με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ο χειρισμός εκ μέρους της εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, να διαβιβάσει δικογραφία στο παραπεμπτικό της οποίας αναφέρεται ότι «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης» των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Ο κ. Ρήγας, μιλώντας απόψε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την αναζήτηση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών της κας Παπανδρέου.
Όπως ανέφερε, ειδικότερα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπανδρέου δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να κάνει οποιαδήποτε αξιολόγηση.
Πολύ περισσότερο που – όπως ο κ. Ρήγας εκτίμησε – η κ. Παπανδρέου περιορίστηκε στα πρακτικά της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.
«Σκεφτόμαστε να ζητήσουμε πειθαρχική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η ενέργεια της κας Παπανδρέου είναι απαράδεκτη νομικά και εγείρει πολιτικό ζήτημα» υπογράμμισε.

ΠΑΣΟΚ: "Παιδαριώδη δικονομικά τεχνάσματα" του ΣΥΡΙΖΑ
Για «παιδαριώδη δικονομικά τεχνάσματα» με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ «αυταπατάται ίσως, αλλά δεν παραπλανά κανέναν», κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, απαντώντας σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η εισαγγελία έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει, δηλαδή να στείλει «πίσω στη Βουλή τα πολιτικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής στις 18.12.2013 μαζί με τις αποστομωτικές απαντήσεις που είχε λάβει. Τίποτα άλλο».
Ακόμα, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχε στη διάθεση του παραπάνω από έξι μήνες να κινήσει οποιαδήποτε κοινοβουλευτική διαδικασία δεν το έκανε. «Νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φόβιζε το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του μια ακόμη συζήτηση για άθλιες συκοφαντίες και σκευωρίες; Δεν έχει συνετιστεί επιτέλους, ώστε να εγκαταλείψει τη γραμμή αυτή», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι με τα παιδαριώδη δικονομικά τεχνάσματα της κας Κωνσταντοπούλου «έκρινε» κάτι η Δικαιοσύνη, αυταπατάται ίσως αλλά δεν παραπλανά κανένα. Η εισαγγελία έκανε - στο επίπεδο του Αρείου Πάγου - το μόνο που μπορούσε να κάνει. Έστειλε πίσω στη Βουλή τα πολιτικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής στις 18.12.2013 μαζί με τις αποστομωτικές απαντήσεις που είχε λάβει. Τίποτα άλλο.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κινήσει οποιαδήποτε κοινοβουλευτική διαδικασία είχε στη διάθεση του παραπάνω από έξι μήνες: από το Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014. Δεν έκανε όμως τίποτα.
Νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φόβιζε το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρο του μια ακόμη συζήτηση για άθλιες συκοφαντίες και σκευωρίες; Δεν έχει συνετιστεί επιτέλους, ώστε να εγκαταλείψει τη γραμμή αυτή;
Όσο για την λήξη των εργασιών της κοινοβουλευτικής συνόδου, μπορεί να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελική του θέση; Ήθελε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και εξακολουθεί να θέλει τη διάλυση της Βουλής που θα σήμαινε και άμεση λήξη της συνόδου ή όχι;»

2 σχόλια

  1. Ωχ, αρχισαν τα όργανα για τον Μπένι. Κάντε ευρύχωρο δωμάτιο δίπλα από τον Τσοχατζόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτος δεν πρεπει να γλυτωσει την φυλακη. Δεν αρκει η φυλακιση του μονο εκει μεσα πρεπει να σαπισει. Ειναι υποδικος για σωρεια ποινικων αδικηματων. Αν δεν σπασει αυτο το πυωδες αποστημα δεν υπαρχει περιπτωση ποτε να ανακτησει το κυρος της η πολιτικη και οι πολιτικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση