GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Υπέρ της εξαίρεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την διαθεσιμότητα"

Το αίτημα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για εξαίρεση του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας από το μ...



Το αίτημα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για εξαίρεση του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας από το μέτρο της διαθεσιμότητας του προσωπικού υποστηρίζει και μεταφέρει στη Βουλή -και στα αρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας - η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η βουλευτής χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ απέστειλε και στους δύο αρμόδιους Υπουργούς την σχετική επιστολή των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αντιπροσωπεία εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συναντήθηκε με την βουλευτή και της εξέθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο υπογραμμίζοντας ότι αν τεθούν σε διαθεσιμότητα και άλλοι υπάλληλοι θα προβλήματα θα γίνουν οξύτερα.

Ειδικότερα η κ. Χρυσοβελώνη κατέθεσε αίτημα στη Βουλή και στους Υπουργούς κ.κ. Μητσοτάκη και Λοβέρδο – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας αντίστοιχα- ζητώντας να ληφθούν υπόψη οι επισημάνσεις του Διοικητικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα στην παρέμβασή της η βουλευτής Μαγνησίας υπογραμμίζει:

«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Σας διαβιβάζω την επιστολή του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σχετικά με το αίτημα για εξαίρεση από το μέτρο της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού του εν λόγω πανεπιστημίου.

Σας παρακαλώ όπως εξετάσετε ουσιαστικά την εν λόγω επιστολή, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του ως άνω συλλόγου και να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια και ανεπίδεκτα οποιασδήποτε αναβολής αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Στην επιστολή, που υπογράφουν η πρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου κ.κ. Αβραμίδου και Σαραντοπούλου, η διοίκηση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ζητά να βγει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από τα μέτρο της διαθεσιμότητας και οι 22 υπάλληλοι γιατί : Το πόρισμα της έκθεσης τεκμηρίωσης της ΟΔΕ του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι στο Π. Θ. δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά λείπουν και δύο άτομα. Παρ’ όλα αυτά –και για απροσδιόριστους λόγους- το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι το μόνο ίδρυμα που βρέθηκε στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας με υποτιθέμενο πλεονάζον προσωπικό 22 ατόμων. Αυτός ο αριθμός είναι ατεκμηρίωτος. Επιπροσθέτως, στο χρονικό διάστημα από το πόρισμα μέχρι τώρα, το διοικητικό προσωπικό μειώθηκε επιπλέον κατά 26 υπαλλήλους που εντάχθηκαν σε θέσεις ΕΔΙΠ και κατά τρεις που συνταξιοδοτήθηκαν.

Ακόμη, στην επιστολή αναφέρεται, ότι όσον αφορά στη λεγόμενη «ενδοϊδρυματική κινητικότητα» σε συνάντηση (προχθές 11/6/2014) των προέδρων των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού των θιγομένων ιδρυμάτων με το συνεργάτη του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Νέζη, ο τελευταίος τη θεώρησε ως παράλογο επιχείρημα. Η ενδοϊδρυματική κινητικότητα είναι μία «φούσκα περιωπής !».

Και η επιστολή καταλήγει: Την ύστατη στιγμή που απολύονται οι πρώτοι πέντε υπάλληλοι (15/6/2014) απαιτούμε: Αποφασιστικές πρωτοβουλίες από τον Πρύτανη, τη Σύγκλητο και το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης αποφασιστικές ενέργειες από όλους τους βουλευτές της Θεσσαλίας προκειμένου να βγει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το μέτρο της διαθεσιμότητας στο οποίο συμπεριλήφθηκε «κατά λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση