GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαυροβούνιο: Πλήττεται ο τουρισμός

Ανησυχίες εκφράζονται από εκπρόσωπους τουριστικών φορέων του Μαυροβουνίου ότι, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και των καταστροφικών π...


Ανησυχίες εκφράζονται από εκπρόσωπους τουριστικών φορέων του Μαυροβουνίου ότι, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τον Μάιο βαλκανικές χώρες, θα υπάρξει μείωση των πολυπόθητων εσόδων από την εισροή τουριστών.
Ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία και καταλύματα έχουν ήδη καταγράψει μείωση του αριθμού των τουριστών που φθάνουν στη χώρα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2013, ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Τουρισμού της χώρας.
Προς τον παρόν, η άφιξη τουριστών είναι κατά 15% χαμηλότερη σε σύγκριση με το 2013, δήλωσε ο διευθυντής του οργανισμού Σάσα Ράντοβιτς, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στην Μπούντβα, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου, RTCG
Στην αρχή της τουριστικής περιόδου, τέσσερις από τις πέντε σημαντικότερες αγορές προέλευσης βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Οι αγορές της Ουκρανίας και της Ρωσίας πλήττονται από την ουκρανική κρίση και οι αγορές της Σερβίας και της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης από τις καταστροφικές πλημμύρες, εξήγησε.
"Χρειάζεται περαιτέρω κινητοποίηση, ώστε να διατηρηθεί ο αριθμός των τουριστών από τις εν λόγω αγορές κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου στο επίπεδο του περασμένου έτους" δήλωσε ο κ. Ράντοβιτς.
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση τον Απρίλιο δείχνουν ότι 1,5 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα στα παράλια της Αδριατικής το 2013 και ότι τα έσοδα από τον τουρισμό έφθασαν τα 721 εκ. ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε τον Μάιο στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, το Μαυροβούνιο ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπο με σημαντική μείωση στις αφίξεις Ρώσων τουριστών.
Οι Ρώσοι αποτελούν το 35% των τουριστών που επισκέπτονται το Μαυροβούνιο και η χώρα θεωρείται προορισμός που προτιμούν οι Ρώσοι ολιγάρχες.
Τα παραθαλάσσια θέρετρα του Μαυροβουνίου υποδέχθηκαν το 2013 περίπου 300.000 Ρώσους τουρίστες και, σύμφωνα με έρευνες, πάνω από το 40% των ακινήτων στη χώρα ανήκει σε Ρώσους.
Οι σχέσεις Μαυροβουνίου και Ρωσίας είναι σε φάση ψύχρανσης μετά την απόφαση της Ποντγκόριτσας να συνταχθεί με την ΕΕ στο ζήτημα της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας, λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας.
Οι ιθύνοντες στον τομέα του τουρισμού πιστεύουν ότι η καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να σωθεί, σύμφωνα με το βαλκανικό ερευνητικό δίκτυο BIRN.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού του Μαυροβουνίου έκανε μία παρουσίαση στο Μινσκ και δήλωσε ότι αναμένονται 30.000 τουρίστες από τη Λευκορωσία.
Ο εθνικός αερομεταφορέας Montenegro Airlines κατέγραψε αύξηση της τάξης του 15% της επιβατικής κίνησης από τη Ρωσία, όταν ξεκίνησε πτήσεις τσάρτερ προς τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και νέες πτήσεις προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και δυτικές χώρες.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση