GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι συζήτησαν Αλίεφ – Βενιζέλος

«Είναι στρατηγική μας επιλογή να προωθήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ...


«Είναι στρατηγική μας επιλογή να προωθήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την κατ΄ιδίαν συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.
Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, το Αζερμπαϊτζάν αποτελεί έναν πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ένας προμηθευτής ενέργειας, ένας παράγοντας καθοριστικός για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, αλλά και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής η συνεργασία της Ελλάδας με το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να αποδώσει πολύ θετικά αποτελέσματα και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε σχέση με την ευρωατλαντική συνεργασία ευρύτερα.
Υπογράμμισε, επίσης ότι «σε μια ταραγμένη περιοχή, που εκτείνεται και στην ανατολική και στη νότια γειτονία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να έχεις κάποιους στρατηγικούς εταίρους, που λειτουργούν ως άγκυρες σταθερότητας. Αυτός είναι ο ρόλος του Αζερμπαϊτζάν, που είναι έτοιμο, επίσης, να επενδύσει στην Ελλάδα και να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής πραγματικής οικονομίας, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση».
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αλίεφ και οι συνεργάτες του «αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμα που έχει επιτευχθεί εδώ, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και θέλουν, πραγματικά, να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως ένα χώρο έντονης παρουσίας τους, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και σε όλα τα ειδικότερα θέματα, που απασχόλησαν την συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αλίεφ, όπως η προώθηση του αγωγού ΤΑΡ, ώστε να διευκολυνθεί η κατασκευή του και μάλιστα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Αλβανία και στην Ιταλία και πρόσθεσε ότι «φυσικά μιλήσαμε για τις προοπτικές που έχει ο ΔΕΣΦΑ, που τώρα πια θα συνεργάζεται με την SOCAR (State Oil Company of Azerbaijan Republic)» και σημείωσε ότι «το μεγάλο πλεονέκτημα, που έχει ο ΔΕΣΦΑ, είναι η Ρεβυθούσα, ο τερματικός σταθμός, υγροποιημένου φυσικού αερίου, που είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για όλη την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη».
Σημειώνεται ότι η παραπάνω συνάντηση ήταν ο τρίτος γύρος των συνομιλιών που είχε σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος, με τον Πρόεδρο Αλίεφ, καθώς είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση