GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΥ: Κίνδυνος εξάπλωσης του Έμπολα στη Δ.Αφρική

Οι χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες γειτονεύουν με εκείνες οι οποίες πλήττονται από μια επιδημία Έμπολα, πρέπει να προετοιμα...


Οι χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες γειτονεύουν με εκείνες οι οποίες πλήττονται από μια επιδημία Έμπολα, πρέπει να προετοιμαστούν επειγόντως για το ενδεχόμενο να φθάσουν στο έδαφός τους ταξιδιώτες που είναι φορείς του ιδιαίτερα θανατηφόρου και μολυσματικού ιού, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

«Θέλουμε και οι άλλες χώρες στη Δυτική Αφρική να είναι έτοιμες —οι γειτονικές χώρες, η Ακτή Ελεφαντοστού, το Μαλί, η Γουινέα-Μπισάου—, να προετοιμαστούν για την περίπτωση άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον ιό να μετακινηθούν» και να φθάσουν στο έδαφός τους, είπε ο Πιερ Φορμαντί, ένας ειδικός του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπηρεσία αυτή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει την επιβολή ταξιδιωτικών ή εμπορικών περιορισμών στις τρεις χώρες οι οποίες έχουν ήδη πληγεί από την επιδημία του Έμπολα, τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία.

Χθες Πέμπτη ο ΠΟΥ είχε τονίσει ότι η επιδημία Έμπολα που ξέσπασε αρχικά στη Γουινέα έχει μετατραπεί σε διεθνή κρίση, η οποία προειδοποίησε πως μπορεί να εξαπλωθεί σε περισσότερες χώρες καλώντας να υπάρξουν δραστικές προσπάθειες να ανασχεθεί η εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας.

Παρά τις προσπάθειες των εθνικών υγειονομικών αρχών και των διεθνών οργανώσεων αρωγής να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 635 κρούσματα, τα 399 εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα. Η κρίση αυτή σε τρεις χώρες είναι ήδη το πιο πολύνεκρο ξέσπασμα της ασθένειας αφότου είχε καταγραφεί για πρώτη φορά η ύπαρξη του ιού στην κεντρική Αφρική το 1976, κι ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίζει να μεγεθύνεται.

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση