GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Εθνική Ελλάδος

Με τον Φερνάντο Σάντος στο τελευταίο του τουρνουά ως ομοσπονδιακός προπονητής, η Εθνική Ελλάδος ταξιδεύει στη Βραζιλία για τη δ...



Με τον Φερνάντο Σάντος στο τελευταίο του τουρνουά ως ομοσπονδιακός προπονητής, η Εθνική Ελλάδος ταξιδεύει στη Βραζιλία για τη διάκριση και την καλή παρουσία. Μία ομάδα που είναι από τις πλέον σκληροτράχηλες. Η άμυνα είναι το σήμα κατατεθέν του «μηχανικού», υπάρχει δίψα για διάκριση σε έναν όμιλο που δεν είναι απαγορευτικά τα όνειρα για πρόκριση. Απέναντι στις Ιαπωνία, Ακτή Ελεφαντοστού και Κολομβία θα αντιμετωπίσει στην ουσία τρεις διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου που όμως δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν μία ενδεχομένως δύσκολη κατάσταση ειδικά αν βρεθούν πίσω στο σκορ.
Με το μαχαίρι στα δόντια και την ανωτερότητα να εμφανίζεται και στα δυο παιχνίδια η Ελλάδα πέρασε το εμπόδιο της Ρουμανίας στα πλέι οφ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με δυο πολύ καλές εμφανίσεις. Αυτές μάλιστα οι εμφανίσεις έσβησαν τα κακώς κείμενα που δημιουργήθηκαν μετά την ήττα από την Βοσνία που στην ουσία έδωσε την απευθείας πρόκριση στον Τζέκο και την παρέα του.

Ο Σταρ
Μπορεί ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Κώστας Κατσουράνης να είναι οι μοναδικοί εναπομείναντες από τον θρίαμβο της Πορτογαλίας το 2004, όμως ο σύγχρονος σταρ της Ελλάδας ακούει στο όνομα Κώστας Μήτρογλου. Στα δυο παιχνίδια με τους Ρουμάνους «καθάρισε» με 3 από τα συνολικά 4 τέρματα της ομάδας του. Μπορεί η μεταγραφή του στην Φούλαμ να έγινε ένα μικρό σίριαλ κατά την διάρκεια του χειμώνα, όμως από τον Σεπτέμβριο και μέχρι τον Γενάρη ο Μήτρογλου ήταν ασταμάτητος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η ομάδα του Λονδίνου δαπάνησε περίπου 15 εκ. ευρώ για να τον εντάξει στο ρόστερ της. Το αρνητικό βέβαια είναι πως δεν έχει αγωνιστεί σχεδόν καθόλου από την μεταγραφή του και μετά καθώς ένας τραυματισμός τον ταλαιπωρεί και δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα είναι 100% έτοιμος για τα παιχνίδια στην Βραζιλία.

Next Big Thing
Αν έπαιζε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δίπλα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο θα ήταν σίγουρα η πρώτη επιλογή για την συγκεκριμένη κατηγορία. Παρόλα αυτά, κάποιοι τραυματισμοίτον κράτησαν μακριά απο τα γηπεδα της Βραζιλίας και για αυτό τον λόγο την θέση του παίρνει ο έτερος σέντερ μπακ της ομάδας, Κώστας Μανωλάς. Μόλις 22 ετών και με εμπειρία επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ έχει την δυνατότητα να συνθέσει ένα αξεπέραστο αμυντικό δίδυμο με τον Sokratis στο πλάι του. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού είναι στο στόχαστρο πολλών μεγάλων ομάδων του εξωτερικού και με τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ μπορεί να απογειώσει την καριέρα του. Ο Φερνάντο Σάντος τον πιστεύει πολύ, δείχνει να δένει με τους υπόλοιπους, το αγωνιστικό θράσος δεν του λείπει, οπότε περιμένουμε να δούμε αν η εξέλιξη του θα είναι αυτή που όλοι αναμένουμε.

Τι θέλει – πως θα το πετύχει
Η Εθνική Ελλάδος ψάχνει την διάκριση σε μία μεγάλη διοργάνωση όπως είναι αυτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η κατάκτηση του Euro 2004 δέκα χρόνια πριν είναι μία μακρινή ανάμνηση που έδωσε άλλο αέρα στην Εθνική και της χάρισε συμμετοχές σε πολλά μεγάλα τουρνουά. Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας δίνει μία μεγάλη ευκαιρία στην Ελλάδα του Φερνάντο Σάντος να προκριθεί στη φάση των 16, πράγμα που δεν έχει ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν.

Για να πετύχει κάτι τέτοιο θα πρέπει απλά να είναι ο εαυτός της. Και τι σημαίνει αυτό; Να στηριχτεί στην πολύ γερή της άμυνα, στις σωστές αλληλοκαλύψεις, στην ομαδική άμυνα και επίθεση αλλά κυρίως στον κυνισμό που «κουβαλούν» όλες οι ομάδες του Πορτογάλου. Δεν είναι τυχαίο πως τα περισσότερα παιχνίδια της Εθνικής έχουν λήξει με 1-0. Αυτό θα πρέπει να καταφέρει η Εθνική μας, παίζοντας το παιχνίδι της με ταπεινότητα και σύνεση.

 Ρόστερ Ελλάδας 2014ΗλικίαΣυμ / ΓκολΟμάδαInfo
 ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ    
1Ορέστης Καρνέζης2817 / 0Γρανάδα
12Παναγιώτης Γλύκος271 / 0ΠΑΟΚ
13Στέφανος Καπίνο201 / 0Παναθηναϊκός
 ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ    
15Βασίλης Τοροσίδης2864 / 7Ρόμα
11Λουκάς Βύντρα3347 / 0Λεβάντε
4Κώστας Μανωλάς226 / 0Ολυμπιακός
5Βαγγέλης Μόρας3216 / 0Βερόνα
19Σωκράτης Παπασταθόπουλος2546 / 0Ντόρτμουντ
3Γιώργος Τζαβέλας2612 / 0ΠΑΟΚ
20Χοσέ Χολέμπας2920 / 1Ολυμπιακός
 ΜΕΣΟΙ    
2Γιάννης Μανιάτης2728 / 0Ολυμπιακός
6Αλέξανδρος Τζιόλης2947 / 1Καϊσέρισπορ
10Γιώργος Καραγκούνης37132 / 10Φούλαμ
22Ανδρέας Σάμαρης243 / 0Ολυμπιακός
21Κώστας Κατσουράνης34109 / 0ΠΑΟΚ
18Γιάννης Φετφατζίδης2316 / 3Τζένοα
8Παναγιώτης Κονέ2614 / 0Μπολόνια
23Παναγιώτης Ταχτσίδης234 / 0Τορόνο
16Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος2716 / 1Μπολόνια
 ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ    
7Γιώργος Σαμαράς2971 / 8Σέλτικ
17Φάνης Γκέκας3369 / 24Κόνιασπορ
9Κώστας Μήτρογλου2629 / 8Φούλαμ
14Δημήτρης Σαλπιγγίδης3273 / 13ΠΑΟΚ
 ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ    
 Φερνάντο Σάντος59--
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση