ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Υλοποιείται η εφαρμογή των εθελούσιων επιστροφών

Share it:


Υπεγράφη σήμερα, μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του Επικεφαλής του... Τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα (Δ.Ο.Μ.), κ. Δανιήλ Εσδρά Συμφωνία Ανάθεσης – Επιχορήγησης, προκειμένου να αναλάβει ο Δ.Ο.Μ. την υποχρέωση υλοποίησης της Δράσης 3.3.1 με τίτλο: «Η εφαρμογή των εθελούσιων επιστροφών, συμπεριλαμβανομένων μέτρων επανένταξης».

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Προτεραιότητας 3 «Υποστήριξη σε συγκεκριμένα καινοτόμα διεθνή και εθνικά μέσα διαχείρισης των επιστροφών» του Ετησίου Προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής.

Ειδικότερα, η δράση περιλαμβάνει ενέργειες που μεταξύ άλλων αναφέρονται σε:

• Ενημέρωση για τη δυνατότητα της εθελούσιας επιστροφής
• Προετοιμασία για την επιστροφή
• Υλοποίηση της εθελούσιας επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους και
• Υποδοχή τους στον τελικό τόπο προορισμού τους και επανένταξη στον κοινωνικό ιστό της χώρας τους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εν λόγω δράση ανέρχεται στο ύψος του ποσού των δεκατριών εκατομμυρίων ευρώ (€13.000.000,00) και συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους (Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής) σε ποσοστό 75% (€ 9.750.00.0,00) και από εθνικούς πόρους σε ποσοστό 25% (€3.250.000,00).
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση