GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιλιάδες αιτήσεις για την πρώτη αποικία στον Άρη

Όταν πριν από έναν χρόνο ένας ευφάνταστος Δανός, ο Bas Landsdorp, ξεκίνησε μια παγκόσμια καμπάνια, προκειμένου να βρει ενδιαφερόμενους γι...

Όταν πριν από έναν χρόνο ένας ευφάνταστος Δανός, ο Bas Landsdorp, ξεκίνησε μια παγκόσμια καμπάνια, προκειμένου να βρει ενδιαφερόμενους για ένα ταξίδι άνευ επιστροφής, στον Άρη -το οποίο θα χρηματοδοτείτο από ένα ριάλιτι σόου- δεν φανταζόταν ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα δήλωναν συμμετοχή. Εκείνοι που θα επιλέγονταν, είχαν αποστολή να αποικήσουν τον πλανήτη.
«Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος, κάθε λεπτομέρεια από την εκπαίδευση, την εκκίνηση και την άφιξη στον κόκκινο πλανήτη. Θα είναι μια συναρπαστική υπόθεση που ο εμπνευστής της, σίγουρα περιμένει να προσελκύσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και το σπουδαιότερο διαφημήσεις. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι, δεν αποκλείεται όμως να πραγματοποιηθεί» σημειώνει ο αστροφυσικός Charley Lineweaver.

Τα ταξίδι στον Άρη, με τις καλύτερες προϋποθέσεις, υπολογίζει ο εμπνευστής του, θα γίνει έπειτα από μια δεκαετία. O ίδιος, παθιασμένος με τα διαστημικά ταξίδια, δηλώνει ότι φιλοδοξεί να δημιουργήσει στον Άρη την πρώτη ανθρώπινη αποικία, φέρνοντας νέους κατοίκους κάθε δύο χρόνια.
Ο Charley Lineweaver δηλώνει ότι «η τεχνολογία για ένα ταξίδι στον Άρη χωρίς επιστροφή είναι πολύ πιο απλή απ΄ό,τι για ένα με επιστροφή. Αν ο ενθουσιασμός διατηρηθεί και ενδιαφερθούν και άλλες χώρες, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν όμως, για οικονομικούς ή άλλους λόγους, σταματήσουν αυτά τα ταξίδια, τότε, ναι, θα υπάρξει πρόβλημα».

Από πέρσυ ίσαμε σήμερα οι αιτήσεις ενδιαφέροντος πολλαπλασιάστηκαν και ξεπέρασαν τις 200.000. Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους βρέθηκαν και 28 Αυστραλοί, δύο εκ των οποίων «κατέθεσαν» στο Australian Network News τους λόγους για τους οποίους πήραν την απόφαση να φύγουν στον Άρη και να αφήσουν εκεί τη ζωή τους και φυσικά, το ανθρώπινο στίγμα...
Πρόκειται για την 44χρονη Dianne McGrath και τον 34χρονο David Mould. Εννοείται ότι ότι δεν πρόκειται για συνηθισμένους χαρακτήρες.

«Έπλευσα μόνη μου στον Νότιο Ωκεανό, πήδηξα από αεροσκάφη, έκανα χιλιάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατο, ανέβηκα βουνά. Αυτό εδώ, όμως, είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια, που θα μπορούσα να φανταστώ» λέει η Dianne και σπεύδει να προλάβει τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, για να μην... αμφισβητηθεί η νοητική της υγεία... «Γνωρίζω καλά ότι είναι μονόδρομος. Ότι δεν πρόκειται να γυρίσω πίσω. Αυτό όμως είναι κάτι που με συναρπάζει ακόμη πιο πολύ» λέει.

Από την πλευρά του ο David σημειώνει: «Το να πας στον Άρη και να δημιουργήσεις εκεί από το μηδέν μια ανθρώπικη κοινωνία, είναι αφάνταστα συναρπαστικό. Είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για τον άνθρωπο και σίγουρα θέλω με όλη μου την ύπαρξη να συμμετέχω».
H Dianne έχει τρία διπλώματα και κάνει τώρα το διδακτορικό της. Ο David είναι εκπαιδευτικός και λέει ότι βοηθά τους μαθητές «να μαθαίνουν να εκφράζουν τις απόψεις τους δημοκρατικά». Το μεγάλο του πάθος είναι τα ζώα. Το σπίτι του, στην Αλτόνα, αριθμεί άπειρα είδη ζώων και πτηνών. Εσχάτως, δε, έχει μετατραπεί σε καταφύγιο κάθε πληγωμένης ύπαρξης. Αυτό είναι και εκείνο που θα του λείψει περισσότερο, ομολογεί.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση