GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάββας Ξηρός: Αυτό που βιώνω να μην το περάσει ούτε ο εχθρός μου

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει επικαλέστηκε ο Σάββας Ξηρός για να αιτιολογήσει την αίτηση εξέτισης της ποινής του κατ...


Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει επικαλέστηκε ο Σάββας Ξηρός για να αιτιολογήσει την αίτηση εξέτισης της ποινής του κατ» οίκον που κατέθεσε χθες. «Είναι απρόβλεπτο το πού μπορεί να φτάσει η κατάσταση της υγείας μου αν δεν γίνει ό,τι πρέπει» επανέλαβε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» και εξήγησε πως βγαίνοντας από τη φυλακή θα έχει «άμεση πρόσβαση στα νοσοκομεία» και ανθρώπους γύρω του ώστε να τον βοηθούν.
«Ήρθαν να με υπερασπιστούν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και κατακρίθηκαν μετά», είπε για την παρουσία του Τάσου Κουράκη και της Βασιλικής Κατριβάνου στο δικαστήριο.
«Αυτός ο κατά κάποιο τρόπο αποκλεισμός απο τις υπηρεσίες υγείας ισχύει για όλους τους κρατουμένους. Την έχω βιώσει πολλές φορές ως σήμερα την θανατική ποινή, δεν είναι σημερινή αίσθηση. Κάποια στιγμή η ποινή μου θα λήξει, πρέπει να καταλήξω εγώ πριν να λήξει η ποινή»; αναρρωτήθηκε ο καταδικασμένος ως μέλος της «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός, ο οποίος πρόσθεσε: «Αυτό που βιώνω να μην το περάσει ούτε ο εχθρός μου, είναι κάτι παράλογο, η φυλακή είναι κάτι παράλογο».
Μιλώντας για τον δραπέτη αδερφό του και επίσης καταδικασμένο ως μέλος της «17Ν» Χριστόδουλο, ο Σάββας είπε πως τρόπον τινά εξαναγκάστηκε στην πράξη της απόδρασης, την οποία πάντως αναφέρει όχι ως απόδραση αλλά «παραβίαση των όρων αδείας». Όπως λέει οι εξαιρετικά άσχημες συνθήκες ζωής στη φυλακή, σε συνδυασμό με μια απόπειρα δηλητηρίασης, που καταγγέλλει ο Σάββας ότι έγινε εις βάρος του αδερφού του, τον οδήγησαν να φύγει από τον Κορυδαλλό: «Ο Χριστόδουλος γλύτωσε από εδώ τα χειρότερα, εδώ κινδύνευε περισσότερο η ζωή του, λίγο πριν φύγει είχε δηλητηριαστεί: Έφαγε το φαγητό της φυλακής που του έφερε κάποιος και έπαθε πολύ μεγάλη ζημιά. Μετά επισκέφτηκε διατροφολόγο και αυτός του είπε ότι είχε πρόβλημα από χρόνια φαρμακευτική αγωγή που όμως δεν έπαιρνε»!
Πάντως δηλώνει πως ο αδερφός του δεν έχει σκοπό να προβεί σε δολοφονικές ενέργειες: «Τον ξέρω τον Χριστόδουλο, δεν θα φτάσει μέχρι εκεί», λέει.
Τέλος, όσον αφορά στην επιστολή Τζωρτζάτου στην οποία το επίσης πρώην μέλος
της «17Ν» αποκαλύπτει τι συνέβαινε στο εσωτερικό της οργάνωσης και βάλλει εναντίον του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο Σάββας Ξηρός λέει πως όσα γράφει ο πρώην σύντροφός του είναι προϊόν των όσων προκαλεί ο εγκλεισμός: «Αυτός ο άνθρωπος είναι 12 χρόνια σε ένα χώρο, που είναι δύο άτομα που δεν βλέπουν κανέναν. Η επιστολή Τζωρτζάτου είναι προϊόν μιας ψυχικής κατάρρευσης και πρέπει να θεωρηθεί σαν ιατρικό ντοκουμέντο».
Πηγή: www.protothema.gr

3 σχόλια

  1. ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΚΟΠΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να πω για τα ρεμάλια τους συριζεους που υπερασπίζονται έναν κατά σιροη δολοφόνο αλλά είναι ο μόνος ? ολα τα αποβράσματα αντιστασιακούς γελαντζη τα κάνουν ήρωες σαν πολύ αέρα πήρανε μετά τις εκλογές που αν δεν είχανε τους 430,000 ψήφους του άχρηστου στην κυριολεξία κράχτη τους ούτε 3 κώμα δεν θα ήτανε.Μακάρι που θα είναι στην ευρωβουλή και δεν θα είναι στις εκλογές που κόπτονται να δω σε τι βάραθρο θα πέσουν πείτε το ίδιο και στα θυματα του ξυρου άχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Αυτό που βιώνω να μην το περάσει ούτε ο εχθρός μου, είναι κάτι παράλογο, η φυλακή είναι κάτι παράλογο».
    Σωστά τα λέει ο ξεδιάντροπος Ξηρός (παπά γιος, διαβόλου εγγόνι), γιατί είναι σίγουρο ότι φρόντισε ο ίδιος ώστε να μην το περάσει ο εχθρός του αφού τον ξέκανε.
    Και δεν ντρέπεται...
    Ούτε μετανιώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση