GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πυρά» Βρετανού υπουργού κατά ηγετών της Ε.Ε.

Καλά κρατούν οι αντιδράσεις στη Βρετανία για την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ως προέδρου της Κομισιόν. Δύο Βρετανοί υπο...

Καλά κρατούν οι αντιδράσεις στη Βρετανία για την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ως προέδρου της Κομισιόν.

Δύο Βρετανοί υπουργοί καταδίκασαν -ο ένας αποκαλώντας τους δειλούς- ηγέτες της Ε.Ε. που σε ιδιωτικές συνομιλίες τους εξέφραζαν ανησυχίες, αλλά ψήφισαν υπέρ του Γιούνκερ στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Την Παρασκευή, 26 από τους αρχηγούς κυβερνήσεων της ΕΕ στήριξαν την υποψηφιότητα του Γιούνκερ παρά τις αντιρρήσεις του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και του ούγγρου ομολόγου του Βίκτορ Όρμπαν οι οποίοι ήταν αντίθετοι στην υποψηφιότητα αυτή.

Η βρετανική αντίθεση στον Γιούνκερ επικεντρώνεται σε φόβους ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και βετεράνος στις μεσολαβήσεις για την επίτευξη συμφωνιών σε συνόδους κορυφής της ΕΕ δεν έχει τη βούληση να μεταρρυθμίσει την ΕΕ.

Ο Κάμερον δήλωσε πως οι οποιεσδήποτε προσπάθειες για μεταρρύθμιση καθίστανται τώρα δυσκολότερες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους, εφόσον επανεκλεγεί την ερχόμενη χρονιά, να οργανώσει ως το 2017 ένα δημοψήφισμα με ερώτημα την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.

Ωστόσο, το Σάββατο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ καταδίκασε ως δειλούς τους αρχηγούς κυβερνήσεων που σε ιδιωτικές συνομιλίες εξέφραζαν επιφυλάξεις για το διορισμό του Γιούνκερ, αλλά στο τέλος τον ψήφισαν επικεφαλής της Επιτροπής.

"Ως αποτέλεσμα της δειλίας, χθες, άλλων ηγετών που δεν ήταν έτοιμοι να ορθώσουν δημόσια το ανάστημά τους και να πουν τα πράγματα που έλεγαν ιδιωτικά, θα πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρότερα για να πείσουν το βρετανικό λαό ότι μπορεί να εμπιστευθεί την Ευρώπη με μια αληθινή μεταρρυθμιστική ατζέντα", δήλωσε ο Χαντ στο Sky News.

Ο υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ επέκρινε επίσης αυτούς που, όπως είπε, είχαν πει στη Βρετανία ότι συμμερίζονται τις ανησυχίες της για την κατεύθυνση της 28μελούς ένωσης.

"Περιμένουμε να ορθώνουν δημόσια το ανάστημά τους", είπε ο ίδιος στο Sky.

"Είμαι πολύ απογοητευμένος από το γεγονός ότι όλοι αυτοί που έλεγαν ότι συμμερίζονται τις ανησυχίες μας για την κατεύθυνση της Ευρώπης δεν σηκώθηκαν εκείνη την ημέρα για να μετρηθουν".

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση