GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουίκ: "Ο Πρίνος βρίσκεται σε απόλυτο κίνδυνο"

«Ο Πρίνος βρίσκεται σε απόλυτο κίνδυνο. Από την απάντηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σε Ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή, είναι προφαν...



«Ο Πρίνος βρίσκεται σε απόλυτο κίνδυνο. Από την απάντηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σε Ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή, είναι προφανές ότι η συγκυβέρνηση δεν προχωρεί απλά στο κλείσιμο του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου Θάσου, αλλά ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα και στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Πρίνου." αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Τέρενς Κουίκ.

Στη συνέχεια λέει: "Προχωράει κανονικά το σχέδιο «ανοχύρωτες περιοχές της χώρας», όπως και τα μονοπωλιακά σχέδια των καρτέλ της ναυσιπλοΐας, τα οποία παρακολουθεί με απόλυτη συνενοχή το αρμόδιο Υπουργείο».

Αυτή την δήλωση έκανε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ως Επικεφαλής του Συνδυασμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Όπως σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου:

«Δυστυχώς και οι πληροφορίες και οι φόβοι μου για τον Πρίνο επαληθεύτηκαν. Πιθανολογώ, ότι ο αρμόδιος Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εκλαμβάνει την Ελλάδα ως Ελβετία! Δεν την υπολογίζει ως μια χώρα, που είναι άρρηκτα δεμένη με τη θάλασσα, άρα έχει πρωτίστως την ανάγκη των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος.

Η Θάσος, από τον Πρίνο και κάτω - όπως είχα αναφέρει και στην Ερώτηση - μένει απροστάτευτη κι ανοχύρωτη από την πλευρά της θάλασσας. Είχα επισημάνει και τον κίνδυνο της έξαρσης της «αποβίβασης» ανεξέλεγκτων ποσοτήτων ναρκωτικών, από μη επιτηρούμενες, πλέον, παραλίες, με ό, τι αυτό σημαίνει στη προώθηση τους στη Βόρειο Ελλάδα.

Επιπλέον, από την «κουτοπόνηρη» διατύπωση της περιόδου έγκρισης για την γραμμή Καβάλα – Πρίνος, που λήγει 31.12.2014 και χωρίς καμία άλλη περαιτέρω αναφορά, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, ότι η γραμμή αυτή ΚΛΕΙΝΕΙ. Κλείνει σε αγαστή συνεργασία με τα ναυτικά καρτέλ, που τους βολεύει μονοπωλιακά να κρατούν ανοιχτή μόνο την γραμμή από την Κεραμωτή, η οποία βεβαίως μπορεί να ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ.

Από εδώ και μπρός, είναι θέμα αντίδρασης και της Δημοτικής Αρχής Θάσου και των Φορέων που εκφράζουν το νησί, αλλά και της Περιφέρειας.

Θέλω να ελπίζω, ότι με κάθε τρόπο, θα διαφωνήσουν με όλες αυτές τις συγκυβερνητικές μεθοδεύσεις και με κάθε τρόπο, στα πλαίσια του δημοκρατικού τους δικαιώματος, να ακυρώσουν την απόφαση για το κλείσιμο του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου και να ματαιώσουν σχέδια για το κλείσιμο της γραμμής με το λιμάνι της Καβάλας.

Εμείς, ως Περιφερειακός Συνδυασμός ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, θα το πράξουμε»

Τέλος, αναφερόμενος ο Τέρενς Κουίκ στην ομολογία του Υπουργείου Πολιτισμού, ότι - πράγματι - κάθε φορά που βρέχει τρέχουν νερά μέσα στο «σουρωτήρι» Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, έκανε την εξής δήλωση:

«Όταν κατέθεσα την σχετική Ερώτηση με λοιδόρησαν διάφορα ΜΜΕ. Το εκλαμβάνω ως προεκλογική συμπεριφορά, που παίζει και τέτοια παιγνίδια.

Σημασία έχει ότι η αλήθεια της Ερώτησής μου επαληθεύτηκε και ότι το Υπουργείο σπεύδει να διορθώσει τη ζημιά, παρ' όλο που «κουκουλώνει» την καταγγελία μου για παραλείψεις του εργολάβου, που έκτισε τη νέα πτέρυγα και έκανε κακό «ένωμα» με το παλιό κτήριο.

Λυπάμαι, αν έχω χαλάσει την ηρεμία κάποιων και τους έχω μπει «σφήνα» στο μάτι με την δραστηριότητα μου, ως «νεόφερτος» - όπως λένε - στην περιοχή, αλλά όταν σιωπούν Βουλευτές, για να μην «στενοχωρήσουν» τους συγκυβερνητικούς Αρχηγούς και τα Κόμματά τους, αυτός θα είναι ο δικός μου ρόλος, όπως κι όλων των στελεχών του Συνδυασμού που ηγούμαι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Στον αγώνα της Περιφέρειας για την πρόοδο της ΑΜ-Θ Περιφέρειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση