GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράκ: Το Παρίσι ζητεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Η Γαλλία προτρέπει στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ιράκ, "με ή χωρίς" τον σιίτη Νούρι αλ-Μάλικι, δήλωσε ο ...


Η Γαλλία προτρέπει στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ιράκ, "με ή χωρίς" τον σιίτη Νούρι αλ-Μάλικι, δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.
"Χρειάζεται μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Με ή χωρίς τον κ. Μάλικι", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών στο BFM-RMC, τονίζοντας ότι η κατάσταση στο Ιράκ είναι "εξαιρετικά σοβαρή".
"Για να αντιμετωπισθούν τρομοκρατικές ομάδες χρειάζεται εθνική ενότητα", επανέλαβε. Οχι μόνο ο κ. Μάλικι δεν θέλησε ποτέ να συμμαχήσει με τις σουνιτικές φυλές, αλλά "τις έχει καταδιώξει κατά πολύ ατυχή τρόπο", είπε.
"Είναι η πρώτη φορά που μία τρομοκρατική οργάνωση απειλεί να αναλάβει τον έλεγχο σε ένα πετρελαιοπαραγωγό κράτος…αυτό αποτελεί σημαντικό κίνδυνο", είπε ο Λοράν Φαμπιούς.
Αυτό σημαίνει ότι "όχι μόνο το Ιράκ θα εκραγεί, όχι μόνο το Ιράκ θα περάσει δια πυρός και σιδήρου, αλλά και ότι ολόκληρη η περιοχή και εξ αντανακλάσεως η Ευρώπη και ο κόσμος" θα πληγούν, είπε.
Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση, ο Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι είναι ενδεχόμενη, εάν ζητηθεί από ένα ενωμένο Ιράκ.
Η Γαλλία μπορεί να συμμετέχει υπό την διπλή προϋπόθεση ότι το Ιράκ θα το ζητήσει και ότι θα εγκριθεί από τον ΟΗΕ, διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών τονίζοντας ότι αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν "σε καμία περίπτωση σήμερα".
Τέλος ο Λοράν Φαμπιούς μίλησε για το σχέδιο νόμου που προετοιμάζεται στη Γαλλία και το οποίο θα επιβάλει απαγόρευση για τους εγχώριους τζιχαντιστές να μεταβαίνουν στις ζώνες των συγκρούσεων.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση