GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η υπογονιμότητα και η τεχνητή γονιμοποίηση!"

Γράφει ο Ιωάννης Γιακουμάκης  Κλινικός διευθυντής - Μαιευτήρας/Γυναικολόγος του Mediterranean Fertility Institute Στις μέρες...



Γράφει ο Ιωάννης Γιακουμάκης
 Κλινικός διευθυντής - Μαιευτήρας/Γυναικολόγος του Mediterranean Fertility Institute

Στις μέρες μας οι θεραπείες για την... υπογονιμότητα έχουν αναπτυχθεί και περιλαμβάνουν μία ευρεία γκάμα επιλογών. Ωστόσο, παρόλο που όλες οι επιστημονικές μέθοδοι είναι τις περισσότερες φορές αποτελεσματικές, δεν θεωρούνται ισοδύναμες. Τεκμηριώνοντας, οι μέλλουσες μητέρες είναι απαραίτητο να αποκτήσουν μία σφαιρική ενημέρωση για την κάθε μέθοδο τεχνητής γονιμοποίησης και να επιλέξουν αυτήν που αρμόζει καλύτερα στην περίπτωσή τους.

Η παραπάνω άποψη επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι χιλιάδες προσπάθειες γυναικών έχουν αποτύχει, και πολλές φορές όχι από κάποιο ιατρικό σφάλμα ή κακή κατάσταση της υγείας τους αλλά από λανθασμένη επιλογή. Για παράδειγμα στις γυναίκες μεγάλης ηλικίας ή μετά από επανειλημμένες αποτυχίες σε προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης συστήνεται κυρίως η υποβοηθούμενη εκκόλαψη.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά επιτυχίας στις διάφορες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης, αυτά δεν είναι πάντα τα ίδια. Σύμφωνα με έρευνες, το ποσοστό επιτυχίας στις γυναίκες κάτω των 35 ετών κυμαίνεται στο 64,5% , στις γυναίκες μεταξύ 35-40 στο 54,1% ενώ στις γυναίκες άνω των 40 ετών , γύρω στο 25,2%.

Σχετικά με τους παράγοντες που ενδέχεται να σχετίζονται με την υπογονιμότητα, αναφέρονται: η αύξηση του ορίου ηλικίας των γυναικών που επιθυμούν να συλλάβουν, η αύξηση της εξάπλωσης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών και η αύξηση του επιπέδου των τοξικών χημικών ουσιών στο περιβάλλον μας. Το ποσοστό των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν την υπογονιμότητα είναι μεγάλο και ολοένα αυξάνεται, σε επίπεδο σχεδόν 1 στα 5 ζευγάρια η οποία οφείλεται σε διάφορους λόγους, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αίτια της υπογονιμότητας δεν έχουν ποτέ βρεθεί. Είναι πιθανό ότι τα ανεξήγητα προβλήματα γονιμότητας είναι ένας συνδυασμός διαφόρων ήσσονος σημασίας παραγόντων. Βέβαια, τα ζευγάρια με ανεξήγητη υπογονιμότητα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά φυσιολογικής εγκυμοσύνης.

2 σχόλια

  1. Βράζει η ελληνική κοινωνία. Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε μια νέα προκλητική ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ για να διαλυθούν οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ ( από άγνωστα κέντρα αλλά με γνωστά κίνητρα ), ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες και για εκλογή Προέδρου και συνέχιση της διακυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με ενσωμάτωση αποστατών βουλευτών από τα άλλα κόμματα για να φτάσουν τον αριθμό 180έδρες, και να συνεχιστεί για 2 χρόνια το μαρτύριο του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου.

    Εξωθεσμικά κέντρα, αφού επέβαλλαν δοτούς πρωθυπουργούς και "εκλεκτούς υπουργούς", τώρα ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ και ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ σχέδια διάλυσης κινημάτων, όπως των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, και τη δημιουργία νέων κομμάτων που θα παίξουν το ρόλο υποστηρικτή ( Ποτάμι ) ή προσφέρουν θέσεις και υπουργεία και καρέκλες σε "ανεξάρτητους" βουλευτές για να επιστρέψουν στα μαντριά. Απέραντο μαγειρείο, φοβερά παρασκήνια,ίντριγκες, εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, πολιτικο-οικονομικής, αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στην νομή της εξουσίας, και ποδηγετούν τον Ελληνικό λαό μέσω των τηλεοπτικών καναλιών. Βρώμα, μπόχα, δυσωδία, ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, παραβίαση του δημοκρατικού πολιτεύματος και Συντάγματος, με στόχο τον Σύριζα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που όρθωσαν αντιμνημονιακό λόγο. Αιδώς Αργείοι ! Οι δημοκρατικοί πολίτες που ψήφισαν Ελιά και Ποτάμι, πως νοιώθουν σήμερα με τις ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τον αξιότιμο πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα μας.
    Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου διάβασα - πληροφορήθηκα έκπληκτος τα περί των αντιρρήσεων του Αξιότιμου Πρωθυπουργού σας Κυρίου Κάμερον στην διαφαινόμενη – προτεινόμενη τοποθέτηση του Αξιότιμου Κυρίου Γιούνκερ ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς τούτο σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Πρωθυπουργός σας το θεωρεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την κυβέρνηση του.
    Προφανώς ο Αξιότιμος Κύριος Κάμερον προτιμά την λύση της αχυρανθρώπου της Λιθουανίας που διακαώς επιθυμεί η Κυρία Μερκελ, και η οποία Λιθουανή πρωτοστάτησε στην αντιρωσική εκστρατεία, με ποιες πλάτες και στήριξη, με τα γεγονότα της Ουκρανίας όπου η καγκελάριος μόνο πάντσερ και στούκας δεν έστειλε προκειμένου να επεκτείνει τα σύνορα της Γερμανίας προς ανατολάς, (το ποιος κάνει κουμάντο στην Ευρώπη το ξέρετε) και τα επέκτεινε, το οποίο από ό,τι φαίνεται αφήνει παγερά αδιάφορο το Ηνωμένο Βασίλειο.
    Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου το ότι η Γερμανία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο δια της Οικονομίας, φαντάζομαι ότι και το ξέρετε, όπως ήξεραν στην Αγγλία, τις παραμονές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου τότε που η Πόρνη των Εθνών ακόνιζε τα δόντια της καταπίνοντας το ένα κράτος μετά το άλλο και με την μεγάλη δύναμη πατρίδα σας να αρκείστε σε χλιαρές εξηγήσεις και δεχόμενη τον κίνδυνο των Σοβιέτ που με διπλωματία σας πρόβαλε τότε η Πόρνη, με τελικό αποτέλεσμα τα εκατομμύρια των νεκρών, την φρίκη των βασανιστηρίων, την κόλαση της πείνας.
    Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου τα μεγάλα Έθνη, και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να συγκαταλέγετε σε αυτά, πρέπει να δείχνουν το ανάστημα τους εξ αρχής και όχι εκ των υστέρων όταν έχει αρχίσει να τρέχει αίμα. Και θα σας το πω και μαλλιαρά Ελληνικά, το μακριά από τον κώλο μας και ας είναι και δυο πόντοι, δεν ωφελεί τους μακρόνοες αλλά τους μικρόνοες.
    Με τιμή Έλλην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση