GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς θα ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας

Για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας-και να τον διατηρήσετε δραστήριο- υιοθετήστε τις παρακάτω συνήθειες: Χτίστε μυϊκή δύναμη Με μια...


Για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας-και να τον διατηρήσετε δραστήριο- υιοθετήστε τις παρακάτω συνήθειες:
Χτίστε μυϊκή δύναμη
Με μια αύξηση κατά μόλις κατά 2 με 4 κιλά της μάζας των λείων μυών σας θα ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας σε φάση ανάπαυσης -αυτό είναι ο αριθμός των θερμίδων που καίει ο οργανισμός σας για να κρατηθεί στη ζωή- κατά περίπου 100 θερμίδες κάθε μία μέρα.
Δώστε τα όλα!
Μεγιστοποιήστε τις θερμίδες που καίτε μετά την άσκηση εντάσσοντας υψηλής έντασης διαλειμματική στο πρόγραμμά σας. Κάντε εναλλάξ 3 λεπτά μέτριας έντασης τρέξιμο ή ποδήλατο με 30 δευτερόλεπτα όπου θα τα δίνετε όλα. Με αυτό τον τρόπο θα καίτε άλλες 100 με 200 θερμίδες ακόμη κι όταν κάθεστε στον καναπέ ή είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι.
Κοιμηθείτε
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει τον αριθμό των θερμίδων που καίει το σώμα σας κατά την ανάπαυση – όταν εκτελεί τις απαραίτητες για τη ζωή λειτουργίες, όπως την κυκλοφορία του αίματος, την αναπνοή και την επισκευή των κατεστραμμένων ιστών. Ο ρυθμός των θερμίδων που καίει ο οργανισμός σας σε φάση ανάπαυσης αντιπροσωπεύει περίπου το 60 με 75% της συνολικής ημερήσιας καύσης θερμίδων. Έτσι το νούμερο αυτό μειώνεται εξαιτίας της έλλειψης ύπνου μπορεί να σας βάζει ένα σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο για την απώλεια βάρους.

Τρώτε κάθε 2 με 3 ώρες
Κάθε φορά που τρώτε διεγείρετε το μεταβολισμό για λίγη ώρα, που σημαίνει πως όσο πιο σύντομα τρώτε τόσο περισσότερο θα τον αυξήσετε. Βέβαια συχνό φαγητό δεν σημαίνει απερισκεπτο τσιμπολόγημα. Επιλέξτε μία μερίδα λαχανικά και μία υγιεινή πηγή πρωτεΐνης όπως αβγά, κοτόπουλο ή ξηροί καρποί.
Μην πιστεύετε ό,τι ακούτε
Σε ό,τι αφορά τις διατροφικές τάσεις για την ενίσχυση του μεταβολισμού όπως το πράσινο τσάι, η καφεΐνη και οι καυτερές πιπεριές, είναι καλύτερο να εστιάσετε αλλού τις προσπάθειες που κάνετε να χάσετε βάρος. Ένα συστατικό στο πράσινο τσάι που ονομάζεται ECGC έχει αποδειχτεί πως αυξάνει τον μεταβολισμό κατά ένα μικρό ποσοστό, δεν είναι όμως αρκετό για να κάνει κάποια διαφορά στο βάρος σας. Η καψαϊκίνη που δίνει την αψάδα στις καυτερές πιπεριές, ενεργοποιεί κι αυτή το μεταβολισμό. Και πάλι όμως δεν είναι αρκετά σημαντική για να περιμένετε να δείτε κάποια διαφορά στη ζυγαριά. Η καφεΐνη μπορεί να βοηθά ή όχι στην απώλεια βάρους – ως διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος, σαφώς όμως αυξάνει το μεταβολισμό, λέει, όμως μελέτες στην επίδρασή του στο βάρος δείχνουν ανάμικτα αποτελέσματα.
Το μυστικό
Κινηθείτε! Μην κάθεστε. Αυτό θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας, μια και καλή!
Πηγή: omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση