GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Της ξενιτιάς το φάρμακο με το χορό γεννιέται»

Με μια μεγάλη εκδήλωση θα γιορτάσου την λήξη της χορευτικής χρονιάς 2013 – 2014 τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρ...



Με μια μεγάλη εκδήλωση θα γιορτάσου την λήξη της χορευτικής χρονιάς 2013 – 2014 τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, την Δευτέρα 2 Ιουνίου ώρα 8μ.μ. στο Θεατράκι της Μαρίνας.

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει 200 και πλέον χορευτές – ερμηνευτές, καθοδηγούμενους από τους έμπειρους χοροδιδασκάλους του Παγκαλαβρυτινού, που θα δείξουν το ταλέντο τους όχι μόνο στο χορό, αλλά και στην υποκριτική, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι όσοι συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί, χορευτικό δρώμενο με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Της ξενιτιάς το φάρμακο με το χορό γεννιέται».
«Καημός δυσβάσταχτος η ξενιτιά, για το λαό μας. Έκανε πολλές ελληνικές οικογένειες κομμάτια. Μέγα παράπονο για τους γονιούς και κυρίως, για τη μάνα, να χάνει το παιδί της.
Τα μέσα και οι τρόποι επικοινωνίας τα παλιά χρόνια ελάχιστα.
Μόνο ένα γράμμα έφτανε κάπου – κάπου, κι αυτό αποτελούσε το μοναδικό σημείο επαφής.
Γονείς δε γνώρισαν τους συζύγους των παιδιών τους, ούτε αγκάλιασαν, ποτέ, τα εγγόνια τους.
Πολλοί από τους ξενιτεμένους μας δε γύρισαν ποτέ και θάφτηκαν σε ξένο χώμα, καθώς η ξενιτιά, σαν άλλη Κίρκη, τους κράτησε, για πάντα, κοντά της.»

Ουσιαστικά πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση με σημεία αναφοράς τον πόνο των Ελλήνων μεταναστών, που η φτώχεια τους ανάγκασε να ξενιτευτούν, από την αναχώρηση μέχρι και την επιστροφή τους.
Το χορευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ρυθμούς παραδοσιακούς από όλη την Ελλάδα που πάντα προκαλούν θαυμασμό, αλλά και Ευρωπαϊκούς, Λαϊκούς και χορογραφία zumba.

Πρόκειται για μια ετήσια δραστηριότητα η οποία πέραν του ότι σηματοδοτεί την λήξη της τρέχουσας χορευτικής περιόδου 2013-2014, καταδεικνύει το πλούσιο έργο και την μεγάλη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, που κατάφεραν να ξεχωρίσουν για μία ακόμη χρονιά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος σας προσκαλεί να τιμήσουν με την παρουσία σας την εκδήλωση.
Είσοδος ελεύθερη.

Αφήγηση Σοφία Παπαδοπούλου μέλος θεατρικής ομάδας Πανεπιστημίου Πατρών.
Ήχος Κατελάς Κωνσταντίνος
«Φωτογραφία από την τελευταία πρόβα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση