GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κόλλησαν» φυματίωση οι ναυτικοί που διέσωσαν λαθρομετανάστες στην Ιταλία;

Συναγερμός έχει σημάνει στο πολεμικό ναυτικό της Ιταλίας έπειτα από τα κρούσματα φυματίωσης σε τουλάχιστον οκτώ ναύτες. Τα μέλ...



Συναγερμός έχει σημάνει στο πολεμικό ναυτικό της Ιταλίας έπειτα από τα κρούσματα φυματίωσης σε τουλάχιστον οκτώ ναύτες.
Τα μέλη του πολεμικού ναυτικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης μεταναστών «Mare Nostrum» και μεταφοράς τους στις ιταλικές ακτές, διαγνώστηκαν με το βακτηρίδιο της φυματίωσης, χωρίς ωστόσο να έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

Όλα αυτά τη στιγμή που από τις αρχές του 2014 υπολογίζεται πως 50.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές, επαναφέροντας, όπως αναφέρουν τα ιταλικά δημοσιεύματα, ξεχασμένες ασθένειες όπως η ψώρα και η φυματίωση.

Για αυτό το λόγο, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε συνάντηση με τεχνικούς και ειδικούς της αστυνομίας, της οικονομικής αστυνομίας, της ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού, μαζί με εκπροσώπους κέντρων υγείας ώστε να καθοριστεί ένα πρωτόκολλο που θα προστατεύει την υγεία όσων συμμετέχουν σε επιχείρησης διάσωσης.

Παράλληλα, τις ερχόμενες ώρες αναμένονται να φτάσουν στο λιμάνι του Τάραντα περίπου 1.000 μετανάστες, οι οποίοι διασώθηκαν στην θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση