GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ψυχροπολεμικά πυρά ΗΠΑ-Ιαπωνίας" καταγγέλλει η Κίνα

"Η κινεζική αντιπροσωπεία έχει την αίσθηση ότι η ομιλία των κ.κ. Αμπε και Χέιγκελ ήταν μια προκλητική ενέργεια κατά της Κί...



"Η κινεζική αντιπροσωπεία έχει την αίσθηση ότι η ομιλία των κ.κ. Αμπε και Χέιγκελ ήταν μια προκλητική ενέργεια κατά της Κίνας", δήλωσε κατά την ομιλία του στο φόρουμ ο αντιστράτηγος Ουάνγκ Γκουανζόνγκ, υπαρχηγός του γενικού
επιτελείου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στη Σινική Θάλασσα, μετά την προειδοποίηση προς την Κίνα του Χέιγκελ για τις "αποσταθεροποιητικές της ενέργειες" στη Σινική Θάλασσα.

Ο Γκουανζόνγκ μιλώντας ενώπιον αξιωματούχων που μετέχουν στο φόρουμ Shangri-La Dialogue, εκτίμησε ότι οι ομιλίες των δύο πολιτικών, του Αμερικανού και του Ιάπωνα, ήταν "απαράδεκτες".

Κατηγόρησε τον ιάπωνα πρωθυπουργό, ο οποίος μίλησε κατά την έναρξη του φόρουμ το βράδυ της Παρασκευής και τον επικεφαλής του Πενταγώνου που μίλησε χθες το πρωί ότι είχαν συντονίσει τις δηλώσεις τους "στοχεύοντας την Κίνα".

"Είναι πολύ απλά αδιανόητο" δήλωσε ο ένστολος στρατηγός στη διάρκεια του ετήσιου αυτού φόρουμ στο οποίο μετέχουν αξιωματούχοι της Άμυνας, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, διπλωμάτες, ειδικοί του αμυντικού τομέα.

Οι ομιλίες των κ.κ. Αμπε και Χέιγκελ "μου έδωσαν την εντύπωση πως ήταν συντονισμένες, ότι η μια στήριζε και ενθάρρυνε την άλλη και ότι (οι δύο πολιτικοί) επωφελήθηκαν από το γεγονός ότι μίλησαν πρώτοι στο φόρουμ. Έτσι οργάνωσαν προκλητικές ενέργειες και άρχισαν τις προκλήσεις κατά της Κίνας".

Ο κινέζος αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι με τις ομιλίες αυτές οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία αρχίζουν "την αντιπαράθεση και τον περισπασμό" και υποδαυλίζουν τις εντάσεις.

Πρόσθεσε ότι η ομιλία του ιάπωνα πρωθυπουργού δεν συνάδει με το "πνεύμα του διαλόγου αυτού", ενώ τόνισε ότι η ομιλία του Χέιγκελ ήταν "γεμάτη από ηγεμονία", "γεμάτη από απειλητικά και εκφοβιστικά λόγια".

"Σε διμερείς και πολυμερείς ευκαιρίες όπως στο φόρουμ Shangri-La Dialogue, η Κίνα ουδέποτε προκάλεσε πρώτη αντιπαράθεση και περισπασμό. Πιστεύω ότι ο καθένας καταλαβαίνει ποιος στην πραγματικότητα αρχίζει την αντιπαράθεση και τον περισπασμό", δήλωσε.

Ο Χέιγκελ, που πραγματοποιεί περιοδεία στη νοτιοανατολική Ασία, κατηγόρησε χθες την Κίνα για "μονομερείς αποσταθεροποιητικές ενέργειες" στη Νότια Σινική Θάλασσα προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν παθητικές αν απειληθεί η παγκόσμια τάξη.

Οι ΗΠΑ, αν και δεν εμπλέκονται στις διάφορες εδαφικές διαφορές στη Σινική Θάλασσα, "αντιτίθενται σθεναρά σε κάθε προσφυγή στον εκφοβισμό, τον καταναγκασμό ή την απειλή της στρατιωτικής βίας για την προβολή διεκδικήσεων", είχε προσθέσει ο Χέιγκελ αφήνοντας να εννοηθεί ότι απευθύνεται στην Κίνα.

Ο Σίνζο Αμπε, στην ομιλία του, είχε καλέσει τις χώρες να σεβαστούν το νόμο, ένα αίτημα που σιωπηλά απευθυνόταν στην Κίνα.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ισχυρότερων ασιατικών χωρών είναι τεταμένες εδώ και ενάμισι χρόνο λόγω μιας εδαφικής τους διαφοράς στην Ανατολική Σινική Θάλασσα για βραχώδες νησιωτικό σύμπλεγμα που διεκδικούν το Πεκίνο και το Τόκιο, μια διαφορά που εντείνεται και από τις έριδες που χρονολογούνται από παλιά.

Η Κίνα έχει εδαφικές διαφορές τόσο στην Ανατολική όσο και στη Νότια Σινική Θάλασσα, με την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ. Οι εντάσεις με το Ανόι κλιμακώθηκαν μετά το ναυάγιο βιετναμέζικου αλιευτικού σκάφους την περασμένη εβδομάδα. Και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνταν για το περιστατικό αυτό.

enet.gr

1 σχόλιο

  1. Ο Ελληνικός λαός ψήφισε σε ποσοστό 31% τη Νέα Δημοκρατία και την Ελιά ( + 6,5% το Ποτάμι ), άρα επιθυμεί γρήγορη εφαρμογή του μνημονίου. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό ;

    1) Άμεση είσπραξη των 66 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ληξιπρόθεσμα χρέη. Το Υπουργείο Οικονομικών να βάλει όριο μέσα στο καλοκαίρι να πληρώσουν όλοι αυτοί που χρωστάνε στο δημόσιο.Κι αν δεν πληρώσουν, να κάνει κατασχέσεις σε καταθέσεις και ακίνητη περιουσία τους. Αυτά ψήφισε ο λαός πριν λίγες μέρες και θέλει να τα δει.

    2) Άμεση πάταξη της φοροδιαφυγής, με έλεγχο των καταθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων, που αύξησαν τη περιουσία τους μέσα στο 2013-2104. Έλεγχος των τραπεζικών θυρίδων για "μαύρο χρήμα". Έλεγχος στις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες με αγορές χιλιάδων ευρώ κάθε μήνα.Ποιοι αγοράζουν σπίτια/ακριβά αυτοκίνητα μέσω κρίσης ;

    Έλεγχος για φοροδιαφυγή ελεύθερων επαγγελματιών, τουριστικών επιχειρήσεων ( με καταγραφή αφίξεων τουριστών και σύγκριση με παραστατικά διαμονής τους ), άνεργων και αγροτών. Το μαχαίρι να μπει στο κόκκαλο. Αυτό ψήφισε και ζητάει ο ελληνικός λαός από τη ΝΔ- Ελιά. Όλοι μας πρέπει να καταγγέλουμε όσους φοροδιαφεύγουν, γιατρούς, υδραυλικούς, ελεύθερους επαγγελματίες, ηλεκτρολόγους, εστιάτορες, τουριστικά γραφεία, φακελάκια, ιδιαίτερα μαθήματα, κάθε έναν που δεν τηρεί το μνημόνιο και δεν πληρώνει φόρους.Άμεση δήμευση υπέρ Δημοσίου όλων των μαύρων χρημάτων που βρίσκει ο ΣΔΟΕ και όχι απλά ένα πρόστιμο. Ιατρεία, φαρμακεία, ινσιτούτα αισθητικής, συνεργεία αυτοκινήτων, μικρές επιχειρήσεις και μαγαζιά στην επαρχία, αγρότες που πουλάνε προϊόντα χωρίς αποδείξεις, όργιο φοροδιαφυγής.

    3) Άμεση επέμβαση σε συντάξεις, εφάπαξ και επικουρικά και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Αυτό ψήφισαν οι περισσότεροι συνταξιούχοι στις ευρωεκλογές. Φαίνεται ότι δεν έχουν πρόβλημα, αφού εγκρίνουν τη διακυβέρνηση ΝΔ- Ελιάς.

    4 ) Ένα έκτακτο μέτρο, αντί για νέα μέτρα στο λαό, θα μπορούσε είναι να επιβληθεί φόρος εφάπαξ 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ( ανά οικογένεια ). Αυτοί που έχουν πολλά ας βοηθήσουν όσους έχουν λίγα. Ο ελληνικός λαός το δέχεται με χαρά, γιατί άντεξε τόσους φόρους και χαράτσια και επιζητά σταθερότητα. Οι πλούσιοι ας στηρίξουν αυτή τη σταθερότητα δίνοντας ένα μέρος από τον πλούτο τους ( και μάλιστα οι ψηφοφόροι της ΝΔ, Ελιάς και Ποταμιού θα το κάνουν με μεγάλη ευχαρίστηση για να στηρίξουν τη κυβέρνησή τους ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση