GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγκλημα και τιμωρία!

Γερή «σφαλιάρα» για την Βοσνία που ύστερα από δύο αγωνιστικές στο Μουντιάλ, δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα! Μια «εγκληματική» α...



Γερή «σφαλιάρα» για την Βοσνία που ύστερα από δύο αγωνιστικές στο Μουντιάλ, δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα!
Μια «εγκληματική» απόφαση του διαιτητή (ακυρώθηκε γκολ του Τζέκο ως οφσάιντ) και μια εξαιρετικά στημένη Νιγηρία στέλνουν την παρέα του Τζέκο… σπίτι της πρόωρα.

Οι Αφρικανοί παρουσιάστηκαν εμφανώς καλύτεροι σε σχέση με την πρεμιέρα τους, οι πρωτάρηδες απ’ την άλλη σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν… εντυπωσιακά κακοί και το γκολ του Οντεμβίγκι διαμόρφωσε το τελικό 1-0 (εξαιρετικός ο Εμενίκε)!

Ένα σκορ που έβαλε σε θέση οδηγού για την πρόκριση τους θριαμβευτές (4 βαθμούς), με το Ιράν να είναι πλέον ο αντίπαλός τους (1 βαθμό) και τους Βόσνιους να μένουν οριστικά εκτός συνέχειας.

Το ματς:
Μόνο σαν… αφεντικό δεν μπήκε στον αγώνα η Βοσνία. Γιατί αν είχε μπει έτσι, τότε θα είχε κατοχή, θα είχε υπεροχή, θα προσπαθούσε για το γκολ. Τίποτα απ’ αυτά δεν συνέβαινε, όμως, με τη Νιγηρία να είναι εμφανώς πιο ορεξάτη και να απειλεί –σε πρώτη φάση- με μακρινά σουτ, που δεν δημιουργούσαν «πονοκέφαλο» στον Μπέγκοβιτς. Δημιουργούσαν όμως την εντύπωση πως… θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Κι εκεί που οι Αφρικανοί ήταν ανώτεροι, οι Βόσνιοι το κόλλησαν. Αλλά, δεν το χάρηκαν. Διότι ο βοηθός και ο διαιτητής είχαν… αλλού το μυαλό τους και υπέδειξαν λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Τζέκο!

Κι ενώ φάνηκε να μην πτοούνται απ’ το «έγκλημα» στη συνέχεια δέχθηκαν την… σφαλιάρα! Ο Εμενίκε επιβεβαίωσε πως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση (περνώντας σαν σταματημένο τον Σπάχιτς) και «σερβίροντας» έτοιμο γκολ στον Οντεμβίγκι, ο συμπαίκτης του δεν έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και βάλει δύσκολα στην ομάδα του Σούσιτς! Σε κάθε αντεπίθεση, η Νιγηρία έδειχνε… φωτιά, με την άμυνα της Βοσνίας να βγάζει πολλά προβλήματα και στην επίθεση να περιμένει τα πάντα απ’ τον Τζέκο. Τα σουτ όμως του άσου της Μάντσεστερ Σίτι δεν έβρισκαν στόχο και ο κλοιός… έσφιγγε!

Νωρίς-νωρίς ο τεχνικός των Βόσνιων έριξε στον αγώνα ό,τι είχε και δεν είχε για να γυρίσει την κατάσταση. Αλλά η… Θεά βοήθεια που περίμενε απ’ τον πάγκο δεν άλλαζε κάτι. Κι όσο περνούσε η ώρα, τόσο τα πράγματα γίνονταν χειρότερα. Γιατί η ευρωπαϊκή ομάδα δεν σήκωνε με τίποτα κεφάλι στην επίθεση, ενώ σε κάθε ευκαιρία η Νιγηρία έμοιαζε ικανή να «τελειώσει» το ματς (μεγάλη απόκρουση του Μπέγκοβιτς στον Εμενίκε). Αν και θεωρητικά ήταν το φαβορί στα χαρτιά, μόνο σαν τέτοιοι δεν έπαιζαν οι παίκτες του Σούσιτς που έδειχναν να ‘χουν παραδώσει πνεύμα και να μην πιστεύουν στην ανατροπή.

Και μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο, οι αντίπαλοι της Εθνικής στα προκριματικά απογοήτευαν όλο και περισσότερο με την εικόνα τους στο γήπεδο. Κι αν οι «πράσινοι» ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική πάσα θα μπορούσαν να αποφύγουν τυχόν εμφράγματα στο φινάλε. Γιατί κι ο Τζέκο άνθρωπος είναι, δεν μπορεί να σκοράρει συνέχεια. Κι όχι μόνο δεν ήταν το βράδυ του, αλλά δεν είχε και τύχη. Διότι αν είχε, Ενιάμα και δοκάρι δεν θα τον σταματούσαν στη τελευταία φάση του ματς (στις καθυστερήσεις) και θα μπορούσε να κρατήσει όρθια την εθνική του. Δεν έγινε όμως και η Νιγηρία πανηγύρισε σπουδαία νίκη με σκορ 1-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Νιγηρία: Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα (65’ Αμεόμπι), Οντεμβίγκι, Εμενίκε, Όμπι Μίκελ, Οσανίουα, Ονάζι, Μπαμπατούντε (75’ Ουζοενγκί), Ομερούο
Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Μισίμοβιτς, Τζέκο, Μούιτζα, Σούνιτς, Λούλιτς (58’ Σαλίχοβιτς), Μεντούνιανιν (64’ Σούσιτς), Χαίροβιτς (57’ Ιμπίσεβιτς)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση