GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Ινδός ξενοδόχος δίνει δουλειά σε Βούλγαρους και Ρουμάνους για ένα πιάτο φαΐ!

Ξενοδοχείο στην Περιοχή Πάφου στην Κύπρο απέλυσε, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικές, οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ, όλους τους Κύπριους ...


Ξενοδοχείο στην Περιοχή Πάφου στην Κύπρο απέλυσε, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικές, οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ, όλους τους Κύπριους εργαζομένους και στη θέση τους εργάζονται αλλοδαποί, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εθελοντές».
Πρόκειται κυρίως για Βούλγαρους και Ρουμάνους, στους οποίους αντί αμοιβής παρέχεται φαγητό και διαμονή.
Το ξενοδοχείο το διαχειρίζεται Ινδός, ο οποίος το ενοικίασε απο Κύπριο δικηγόρο. Οι 45 εργαζόμενοι υπέγραψαν συμβόλαιο, με βάση το οποίο η μοναδική υποχρέωση που έχει έναντι τους ο εργοδότης τους, είναι να τους παρέχει διαμονή και διατροφή, σε αντάλλαγμα για τις εργασίες που θα εκτελούν στο ξενοδοχείο, που επαναλειτούργησε από τον περασμένο μήνα.
Κατά την περσινή περίοδο, που ήταν και η πρώτη χρονιά λειτουργίας του ξενοδοχείου υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, εργάζονταν 14 μόνιμοι Κύπριοι, οι οποίοι απολύθηκαν ως πλεονάζον προσωπικό, ενώ άλλοι 15 εποχιακοί εργαζόμενοι στη μονάδα -επίσης Κύπριοι- δεν επαναπροσλήφθηκαν.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση