GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά εποχής

Οι σύγχρονες μέθοδοι καλλιέργειας, καθώς και οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από το εξωτερικό, έχουν οδηγήσει σε διαθεσιμότητα με...


Οι σύγχρονες μέθοδοι καλλιέργειας, καθώς και οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από το εξωτερικό, έχουν οδηγήσει σε διαθεσιμότητα μεγάλη ποικιλία αυτών των προϊόντων, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν και να καταναλώσουν σχεδόν οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό επιθυμούν ανεξάρτητα από το αν είναι η εποχή του. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουν τα οφέλη που προσδίδει η αγορά και κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εποχής.
Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των φρούτων και λαχανικών εποχής είναι η φρεσκάδα, το άρωμα και η γεύση τους, καθώς και η μεγαλύτερη περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά, συγκριτικά με τα αντίστοιχα προϊόντα όταν αγοράζονται και καταναλώνονται εκτός εποχής. Επιπλέον, είναι πιθανότατα λιγότερο επιβαρυμένα με πρόσθετες χημικές ουσίες που ενδεχομένως να χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια εκτός εποχής, γεγονός που τα καθιστά και περισσότερο ασφαλή προς κατανάλωση. Από την άλλη, όταν τα φρούτα και τα λαχανικά αγοράζονται εντός της εποχής παραγωγής τους είναι και πιο οικονομικά και ειδικότερα εάν παράγονται κοντά στην περιοχή όπου γίνεται η διακίνησή τους.
Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύονται οι τοπικοί παραγωγοί και η τοπική εγχώρια οικονομία. Τέλος, τα φρούτα και λαχανικά εποχής είναι και περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον αφού δεν απαιτείται η αποθήκευση και συντήρησή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ψυγεία ή η μεταφορά τους για μεγάλες αποστάσεις.
Το καλοκαίρι είναι η εποχή πολλών φρούτων και λαχανικών που μας παρέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τη δροσιά που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες της εποχής. Επιλέξτε λοιπόν ποικιλία φρούτων και λαχανικών εποχής όπως βύσσινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, καρπούζια, κεράσια, κορόμηλα, μπανάνες, νεκταρίνια, πεπόνια, ροδάκινα, σταφύλια, σύκα, φράουλες, αγγούρια, αγκινάρες, καλαμπόκι, καρότα, κολοκυθάκια, κολοκύθα, λάχανο, μαρούλι, μελιτζάνες, μπάμιες, ντομάτες, παντζάρια, πιπεριές, ρόκα σπανάκι και σπαράγγια.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση