GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς διατηρούμε τα αξεσουάρ της παραλίας

Το καλοκαίρι έφτασε και οι εξορμήσεις στην παραλία έχουν αρχίσει να γίνονται πλέον πολύ πιο συχνές. Οσοι τολμούν να πάνε στην π...



Το καλοκαίρι έφτασε και οι εξορμήσεις στην παραλία έχουν αρχίσει να γίνονται πλέον πολύ πιο συχνές. Οσοι τολμούν να πάνε στην παραλία με το παιδί ή τα παιδιά τους μπορούν να σας βεβαιώσουν ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα  από το μαγιό και μια πετσέτα, ώστε να περάσουν καλά. Όλα, όμως, αυτά που θα πάρουν μαζί τους για να προστατέψουν ή να διασκεδάσουν τα παιδιά θέλουν και τη σχετική προσοχή, ώστε να αντέξουν όσο το δυνατόν στο χρόνο και να τα απολαύσουν, μικροί και μεγάλοι, για μεγαλύτερο διάστημα. Πέντε συμβουλές, λοιπόν, για τη φροντίδα των πιο απαραίτητων… αξεσουάρ.

Ομπρέλα
Πριν πάτε στην παραλία, ανοίξτε την ομπρέλα σας σε έναν ανοιχτό χώρο και ψεκάστε την με λακ για τα μαλλιά! Το ύφασμα θα αντέξει πολύ περισσότερο στις υπεριώδεις ακτίνες. Δεν χρειάζεται συνεχής ψεκασμός, μια φορά το μήνα είναι αρκετό. Καλό θα ήταν να ψεκάζετε πριν χρησιμοποιήσετε την ομπρέλα στην παραλία. Αποφεύγετε, επίσης, την επαφή του υφάσματος με το θαλασσινό νερό και φροντίστε όταν την αποθηκεύετε να είναι στεγνή.

Στρώμα
Τα μεγάλα στρώματα είναι άνετα, όμως αν δεν υπάρχει τρόμπα απαιτούν… μεγάλη προσπάθεια από τους πνεύμονές μας για να τα φουσκώσουμε. Ταλαιπωρούμαστε πολύ λιγότερο αν, πριν αρχίσουμε να τα φουσκώνουμε, τα βάζουμε σε ζεστό νερό. Επίσης αν δεν τα χρησιμοποιούμε για μεγάλο διάστημα ή τα αποθηκεύουμε για το χειμώνα μπορούμε να τοποθετήσουμε πάνω τους παιδικό ταλκ, έτσι δεν κολλάνε.

Μάσκα
Πριν επιτρέψουμε στο βλαστάρι μας να κάνει βουτιές με τη νέα του μάσκα, οφείλουμε πρώτα να την… επεξεργαστούμε κάπως, ώστε να μην θολώνει και εμποδίζει την όραση. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα απλώνουμε οδοντόκρεμα στο εσωτερικό γυαλί της μάσκας, τρίβουμε όλες τις επιφάνειες του γυαλιού και το αφήνουμε για μερικές ώρες. Όταν ξεβγάλουμε τη μάσκα, θα διαπιστώσουμε ότι δεν θολώνει ποτέ. Την τακτική αυτή χρησιμοποιούν και επαγγελματίες δύτες.

Πώς διατηρούμε τα αξεσουάρ της παραλίας

Το παιχνίδι με τη θάλασσα είναι μεγάλο δέλεαρ για τα παιδιά, ωστόσο σε συνθήκες πολύωρης παραμονής στην παραλία πολλά θέλουν να παίρνουν μαζί τους και το αγαπημένο τους φορητό ηλεκτρονικό παιχνίδι. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα στεγνό και καθαρό πανί, ώστε να καθαρίζετε πριν φύγετε το παιχνίδι από την άμμο, που εισχωρεί παντού, ακόμα κι αν δεν φυσάει, ούτε κατά λάθος το παιδί σας αφήσει τη συσκευή πάνω της. Ανοίξτε, επίσης, και το χώρο των μπαταριών και καθαρίστε τους κόκκους που υπάρχουν μέσα. Στην πορεία μάθετε το παιδί σας να καθαρίζει μόνο του το παιχνίδι του.

Πλαστικά κουβαδάκια, φτυαράκια…
Τα περισσότερα απ’ αυτά μαζεύονται άρον-άρον, τοποθετούνται σε μια μεγάλη τσάντα και… ασφαλίζονται στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου μέχρι το επόμενο μπάνιο. Μεταφέρουν μαζί τους και άμμο και άλατα από το θαλασσινό νερό. Αν δεν θέλετε κάθε μέρα να τα βγάζετε από το πορτ μπαγκάζ και να τα πλένετε, κάντε το επί τόπου. Πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό της βρύσης και πλύνετέ τα πριν τα βάλετε στη σακούλα. Θα διατηρηθούν πολύ περισσότερο.

flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση