GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδίκη της απόπειρας δολοφονίας του φαβορί των αφγανικών προεδρικών εκλογών

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του φαβορί των αφγανικών προεδρικών εκλογών Αμπντουλάχ Αμ...


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του φαβορί των αφγανικών προεδρικών εκλογών Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, καλώντας να υπάρξει ομαλή μετάβαση στη νέα διακυβέρνηση. «Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τονίζουν την υποστήριξή τους στη δημοκρατική διαδικασία στο Αφγανιστάν εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών και καλούν σε ομαλή μετάβαση προς τη νέα κυβέρνηση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταγγέλλει επίσης τις επιθέσεις εναντίον αμάχων από ανθρώπους που "επιζητούν τη διακοπή της εκλογικής διαδικασίας". « Καμία τρομοκρατική πράξη δεν μπορεί να αντιστρέψει την πορεία προς την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη σταθερότητα στο Αφγανιστάν», αγαθά που υποστηρίζονται από τον αφγανικό λαό, την κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα, προσθέτει το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Το φαβορί στις αφγανικές εκλογές, Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, σώθηκε από διπλή απόπειρα δολοφονίας την Παρασκευή στην Καμπούλ, όταν δύο εκρήξεις έπληξαν την αυτοκινητοπομπή του. Η φάλαγγα των αυτοκινήτων με την οποία μετακινείται ο προεδρικός υποψήφιος δέχθηκε επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας που οδηγούσε παγιδευμένο αυτοκίνητο και σχεδόν ταυτόχρονα έγινε έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στο πλάι του δρόμου.
Η διπλή επίθεση προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 22, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση