GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πακιστάν: Επίθεση ενόπλων σε αεροδρόμιο

Βαριά οπλισμένοι άνδρες επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο στην πόλη Καράτσι, την οικονομική πρωτεύουσα του Πακιστάν, γεγονός που προκάλε...

Βαριά οπλισμένοι άνδρες επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο στην πόλη Καράτσι, την οικονομική πρωτεύουσα του Πακιστάν, γεγονός που προκάλεσε την ακύρωση όλων των πτήσεων, ανακοίνωσε ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ράο Μουχάμαντ Ανουάρ, δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες κι ότι ενεπλάκησαν σε ανταλλαγές πυρών με τους άνδρες που φρουρούν το αεροδρόμιο.

«Οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται. Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιτιθέμενων, αλλά υποπτευόμαστε ότι οι τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο είναι τέσσερις ως έξι», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν, ο Αμπίντ Καϊμχάνι, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε επίθεση ενόπλων και πρόσθεσε ότι όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν στο αεροδρόμιο.

Τολύπες καπνού υψώνονταν από το ταρμάκ όπου βρίσκονται σταθμευμένα αεροσκάφη, όπως έδειξαν εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί του Πακιστάν.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, όμως το Πακιστάν αντιμετωπίζει μια εξέγερση ισλαμιστών που διαρκεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία και έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ είχε αρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με μια συμμαχία των ισλαμιστών, το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (Τεχρίκ ε Ταλιμπάν Πακιστάν, TTP) τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο των οποίων είχε κηρυχθεί εκεχειρία την 1η Μαρτίου, η οποία όμως διακόπηκε έναν μήνα αργότερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση