GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Λιβερίας αγνοείται στις ακτές της Γκάνας

Ένα πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας χάθηκε στα ανοικτά των ακτών της Γκάνας και ένας ανώτερος αξιωματούχος της... ακτοφυλακής...



Ένα πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας χάθηκε στα ανοικτά των ακτών της Γκάνας και ένας ανώτερος αξιωματούχος της... ακτοφυλακής, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς το Σάββατο ότι ο καπετάνιος έστειλε σήμα κινδύνου ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση από πειρατές.

Το υπό λιβεριανή σημαία δεξαμενόπλοιο ΜΤ Fair Artemis είχε την τελευταία επικοινωνία του με τον διευθυντή της Fairdeal Group SA, όπου ανήκει το πλοίο το βράδυ της Τετάρτης, όταν και έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Γκάνας, ανακοίνωσε η εταιρεία. «Η κύρια ανησυχία μας είναι ... για την ασφάλεια των ατόμων επί του σκάφους. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τις οικογένειές τους και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στην επιστροφή του πληρώματος και του σκάφους σε ένα ασφαλές λιμάνι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζον Γκρι διευθυντής του στόλου της Fairdeal. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε επίσης χθες Σάββατο ότι το πλοίο εξακολουθεί να αγνοείται, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος στο λιμάνι Τέμα, ανατολικά της πρωτεύουσας της Γκάνας, δήλωσε στο Ρόιτερς «Είχαμε σήμα κινδύνου από τον πλοίαρχο του πλοίου προχθές (Παρασκευή) λέγοντας ότι ήταν 36 ναυτικά μίλια μακριά από τα νερά μας, αφού έγινε πειρατεία και κινούνταν στα χωρικά ύδατα του Τόγκο νωρίς την Τετάρτη».Ο αξιωματούχος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Οι πειρατικές επιθέσεις αυξήθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αφρικής το περασμένο έτος, ανεβάζοντας το κόστος ασφάλισης για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η περιοχή στο Δέλτα του ποταμού Νίγηρα στη Νιγηρία που είναι πλούσια σε πετρέλαιο απειλείται από ένα εκτεταμένο δίκτυο εγκληματικών ομάδων. Οι πειρατές είτε κλέβουν το φορτίο των δεξαμενόπλοιων είτε απαγάγουν τα μέλη του πληρώματος. Οι συμμορίες απειλούν την ασφάλεια στον Κόλπο της Γουινέας και εκτός από τις ακτές της Νιγηρίας, δρουν στις ακτές της Γκάνας και της Ακτής του Ελεφαντοστού, όπου υπεράκτιες γεωτρήσεις έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον από διεθνείς εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Υπάρχουν δε ενδείξεις ότι οι πειρατές γίνονται ολοένα και πιο τολμηροί, καθώς επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο τον περασμένο Ιανουάριο στα ανοικτά των ακτών της Αγκόλας. Ένας εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Γκάνας δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό είναι σε επιφυλακή για το πλοίο το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση