GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατεπείγουσα ΕΔΕ σε ψυχιατρείο μετά τον θάνατο ασθενούς...

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση φέρεται να έχει διατάξει ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, με αφορμή τον θάνατο χρονίως ...



Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση φέρεται να έχει διατάξει ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, με αφορμή τον θάνατο χρονίως ψυχικά ασθενούς, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής την Πέμπτη το απόγευμα...
Πρόκειται για τη δεύτερη ΕΔΕ που διατάσσεται από τον υπουργό Υγείας μέσα σε μια εβδομάδα και αφορά στον χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Όπως αναφέρει το in.gr, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη το απόγευμα γυναίκα ασθενής που νοσηλευόταν για χρόνιο ψυχικό νόσημα εντοπίστηκε νεκρή από το νοσηλευτικό προσωπικό. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι θεράποντες γιατροί καθώς και ο διοικητής του νοσοκομείου. Επί τόπου βρέθηκε και η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, αρμόδια για τον Τομέα Ψυχικής Υγείας, η οποία μίλησε με το προσωπικό και τον πρόεδρο, Παύλο Θεοδωράκη.

Η κ. Παπακώστα στη συνέχεια ενημέρωσε τον πολιτικό προϊστάμενό της, ο οποίος σήμερα Παρασκευή, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, ώστε να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες που συντέλεσαν στον θάνατο της ασθενούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κ. Βορίδης έχει ήδη παραγγέλλει και άλλη ΕΔΕ μετά την αποκάλυψη έγγραφης καταγγελίας συγγενών ασθενούς για τις συνθήκες νοσηλείας της.
Σύμφωνα με πληφορορίες της εφημερίδας Το Βήμα, οι συγγενείς κοπέλας, η οποία νοσηλεύεται τον τελευταίο μήνα στο 6ο Τμήμα του ΨΝΑ με ψυχωσική συνδρομή, καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι την πρώτη ημέρα νοσηλείας της ασθενούς οι γιατροί την έδεσαν στο κρεβάτι (αναγκαστική κατάκλιση) επειδή χόρεψε σε μια γωνιά του διαδρόμου.
Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση