GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόφαση χρηματοδότησης για το Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης και Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, υπέγραψαν απόφαση για χρηματοδότηση του προγράμμα...



Οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης και Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, υπέγραψαν απόφαση για χρηματοδότηση του προγράμματος«Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον» μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014 με στόχο να καλυφθούν όλες οι υφιστάμενες ανάγκες και να καταστεί δυνατή μέσα στις επόμενες ημέρες η πληρωμή από τις συνεργαζόμενες Τράπεζες των αιτήσεων που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα, για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης που έχουν ολοκληρωθεί.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο υπουργείων και της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, διαχειριστή του Ταμείου «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον», βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών και την περαιτέρω ομαλή χρηματοδότηση του Προγράμματος, ώστε στο μέλλον να μην προκύπτουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Μέχρι σήμερα έχουν υπαχθεί στο Πρόγραμμα πάνω από 47.000 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 490 εκ. ευρώ, έχουν υπογραφεί περίπου 42.000 συμβάσεις δανείων και έχουν ολοκληρωθεί περίπου 30.000 έργα επιλέξιμου προϋπολογισμού 310 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα δύο υπουργεία μεριμνούν για την ομαλή μετάβαση στη νέα προγραμματική περίοδο και τη συνέχιση της επιτυχούς υλοποίησης του Προγράμματος. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη υπάρξει κατ’ αρχήν συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πρόκειται σύντομα να οριστικοποιηθεί, για προχρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών από τον κρατικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια είσπραξη των ενισχύσεων από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

voria.gr

1 σχόλιο

  1. Αηδία, μπόχα, βρώμα, δυσωδία.

    Εξωθεσμικά κέντρα προσπαθούν να διαλύσουν τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ ( και δημιούργησαν το Ποτάμι ) για να στηρίξουν το ΔΝΤ, το μνημόνιο και ωθούν "ανεξάρτητους" βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο για να μην πέσει η συγκυβέρνηση ΝΔ- Ελιάς.

    Τα γεγονότα θυμίζουν σκηνικό 1965, αλλά οι νεώτεροι δεν είχαν φανταστεί τέτοιο σκηνικό. Παράκεντρα εξουσίας αφού επέβαλλαν δοτούς "πρωθυπουργούς και υπουργούς", σύμφωνα με την επίσημη παραδοχή από επίσημα χείλη, τώρα προσπαθούν να κρατήσουν τα πρόσωπα αυτά στη κυβέρνηση και να οδηγήσουν αντιμνημονιακούς βουλευτές σε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ από τις ιδέες τους και, εν καιρώ, να ψηφίσουν τον πρόεδρο που θα προτείνουν ΝΔ και Ελιά.

    Έτσι μεθόδευσαν άγριο πόλεμο λάσπης, συκοφαντιών, υπονόμευσης των ΑΝΕΛ και της μη μνημονιακής ΔΗΜΑΡ, με βοήθεια από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ( που στήριξαν με λύσσα ΝΔ και Ελιά και Ποτάμι στις ευρωεκλογές, χάνοντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας ),και συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους. Μέσω στημένων εκπομπών και μεγαλοδημοσιογράφων προσπαθούν να παρασύρουν "ανεξάρτητους" βουλευτές και να τους οδηγήσουν πίσω στα μαντριά, για να σωθεί το μνημόνιο, το ΔΝΤ, τα χαράτσια, οι φόροι και όλα όσα σχεδιάζουν ερήμην του ελληνικού λαού. Ας τους καμαρώσουν όσοι ψήφισαν ΝΔ, Ελιά και Ποτάμι αυτές τις εκλογές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση