GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιστορική ημέρα για τη Μήλο – Ανακηρύχθηκε “Ιερά Νήσος”

Με μια μοναδικής θρησκευτικής ευλάβειας και λαμπρότητας τελετή , η Μήλος ανακηρύχθηκε πριν λίγη ώρα “Ιερά Νήσος”. Είναι ο τέταρ...



Με μια μοναδικής θρησκευτικής ευλάβειας και λαμπρότητας τελετή , η Μήλος ανακηρύχθηκε πριν λίγη ώρα “Ιερά Νήσος”. Είναι ο τέταρτος Ιερός Τόπος της χώρας μετά την Πάτμο, τα Μετέωρα και την Τήνο. Κατά τη διάρκεια της Πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας στον Άγιο Νικόλαο Τρυπητής , χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάση Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου και παρουσία άλλων 18 ιεραρχών από διάφορες Μητροπόλεις της χώρας , διαβάστηκαν τα συνόδικα και άλλα κανονιστικά έγγραφα που ορίζουν την ιερότητα της νήσου Μήλου, σύμφωνα με το milosvoice.gr.
Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β‘ χάρισε στον εορτάζοντα Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο , εικόνα της Κορφιάτισσας , ενώ στην ενορία του Αγίου Νικολάου Τρυπητής , στην οποία υπάγονται οι Κατακόβες παραδόθηκε η λειψανοθήκη με οστά μαρτύρων των Κατακομβών. Η λειψανοθήκη αυτή είχε παραδοθεί στον Μακαριστό Μητροπολίτη Φιλάρετο και φυλάσονταν στην Μητρόπολη Σύρου.

Πρωτοφανή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην θεία λειτουργία. Παρόντες ήταν ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης , ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης , οι βουλευτές κ. Νίκος Συρμαλένιος ( ΣΥΡΙΖΑ ), κ. Παναγιώτης Ρίγας ( Ελιά) , ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης , ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης , ο νεοεκλεγείς κ. Γιώργος Χατζημάρκος και οι Δήμαρχοι Κιμώλου , Σίφνου , Σερίφου και Άνδρου καθώς και ο πρόεδρος της S&B Bιομηχανικά Ορυκτά κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος καθώς και άλλα στελέχη της εταιρείας . Καθώς και ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Χάρης Μπαμπούνης .

Στον εορτάζοντα Αρχιεπίσκοπο πρόσφεραν δώρα εκπρόσωποι συλλόγων , οργανώσεων και ο Σύλλογος των Κατακομβών Μήλου , ο πρόεδρος του οποίου παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο αναμνηστικό αγαλματίδιο “Ο άνθρωπος άνω-θρώσκων”.

Η Φιλοπρόοδος Αδελφότητα Τρυπητής έφτιαξε τα γλυκά που μοιράστηκαν στον κόσμο ενώ στον κόσμο προσφέρθηκε μια εικόνα του Αγίου Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελετή εγκαινίων του αμπελώνα στην περιοχή του Τράχηλα που εγκαινιάζει η S&BΒιομηχανικά Ορυκτά σήμερα στις 20:00 , θα γίνει από τον Μητροπολίτη Σύρου , Μήλου κ. Δωρόθεο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι υπόλοιποι Ιεράρχες θα αναχωρήσουν μετά το μεσημβρινό γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση