GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ισραήλ είναι «βαθιά απογοητευμένο» από τις ΗΠΑ

Το Ισραήλ είναι «βαθιά απογοητευμένο» μετά την απόρριψη από την Ουάσινγκτον των εκκλήσεών του για μποϊκοτάζ της... παλαιστινια...



Το Ισραήλ είναι «βαθιά απογοητευμένο» μετά την απόρριψη από την Ουάσινγκτον των εκκλήσεών του για μποϊκοτάζ της... παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής του στις ΗΠΑ Ρον Ντέρμερ.

«Αν η Χαμάς είχε αλλάξει, αυτό θα ήταν ένα θέμα. Αλλά η Χαμάς δεν έχει αλλάξει. Παραμένει προσηλωμένη στην καταστροφή του Ισραήλ σήμερα όπως και χθες. Αυτή η παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι μια κυβέρνηση τεχνοκρατών που υποστηρίζεται από τρομοκράτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Με κοστούμια στα μπροστινά γραφεία και τρομοκράτες στα πίσω», έγραψε ο Ρον Ντέρμερ στο λογαριασμό του στο Facebook.

Την ίδια ώρα στο Ισραήλ πολλοί υπουργοί επέκριναν έντονα την απόφαση της αμερικανικής διπλωματίας να «εργαστεί» με τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση που υποστηρίζεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Δυστυχώς η αμερικανική αφέλεια έσπασε όλα τα ρεκόρ. Κάθε συνεργασία με τη Χαμάς, που σκοτώνει γυναίκες και παιδιά, είναι απαράδεκτη», διαμαρτυρήθηκε ο υπουργός Επικοινωνιών Γκιλάντ Ερντάν, μέλος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας. Ο συνεργάτης του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε την «αμερικανική παράδοση που το μόνο που κάνει είναι να πλήττει τις ευκαιρίες για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων» με τους Παλαιστίνιους.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε χθες ότι προτίθεται να συνεργαστεί με την παλαιστινιακή «προσωρινή τεχνοκρατική» κυβέρνηση που ορκίστηκε χθες, όπως και να διατηρήσει τη βοήθειά της προς την Παλαιστινιακή Αρχή.

«Βάσει αυτών που γνωρίζουμε, θα εργαστούμε με την κυβέρνηση αυτή», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζένιφερ Ψάκι, υπογραμμίζοντας ότι η παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας «δεν έχει κανένα μέλος της Χαμάς».

«Δεν καταλαβαίνω το αμερικανικό μήνυμα», δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών Γιουβάλ Στάινιτς, επίσης μέλος του συμβουλίου ασφαλείας, κατηγορώντας την αμερικανική κυβέρνηση για διγλωσσία. «Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζουν κατ' ιδίαν αυτή την κυβέρνηση ως κυβέρνηση της Χαμάς και να την χαρακτηρίζουν μετά δημοσίως κυβέρνηση τεχνοκρατών. Είναι μια κυβέρνηση της Χαμάς, μια κυβέρνηση τρομοκρατών», επέμεινε, μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Στην άκρα δεξιά, ο υπουργός Οικονομίας Ναφτάλι Μπένετ επανέλαβε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι αυτή η παλαιστινιακή «τρομοκρατική κυβέρνηση είναι παράνομη». «Πρέπει στο εξής να περάσουμε στην επίθεση», δήλωσε ο Μπένετ, επικεφαλής του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος Εβραϊκή Εστία. Ο Μπένετ συνηγορεί υπέρ της προσάρτησης του Γκους Ετζιόν, ενός τομέα εβραϊκών οικισμών κοντά στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη.

2 σχόλια

  1. Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί άφωνος τη προσπάθεια "εξαγοράς" αντιμνημονιακών βουλευτών από τη ΝΔ, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη πολιτική ανηθικότητα, άνθρωποι που εκλέχτηκαν από ανθρώπους- ψηφοφόρους αντιμνημονιακούς, να σύρονται παρασκηνιακά να στηρίζουν τα μνημόνια, τους φόρους και τα χαράτσια, δηλαδή να "μαχαιρώνουν" πισώπλατα όσους τους ψήφισαν και τους έστειλαν στη Βουλή για να πολεμήσουν το ΔΝΤ και το μνημόνιο, την εξαθλίωση των Ελλήνων. Κι αντί να παραδώσουν την έδρα τους, παραμένουν για να στηρίξουν, πάλι ερήμην του ελληνικού λαού, τη συγκυβέρνηση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 1965, και οι Έλληνες δημοκρατικοί πολίτες βλέπουν την Ιστορία να επαναλαμβάνεται. Αλλά τα τότε πολιτικά κόμματα είχαν αποκαλύψει το πολιτικό παιχνίδι και ο κόσμος ήταν στους δρόμους. Τώρα, η αντιπολίτευση, πάλι είναι έρμαιο αντιδημοκρατικών πρακτικών.

    Διαλύουν τους ΑΝΕΛ, τη ΔΗΜΑΡ, ίσως και το Ποτάμι ( κόμμα μιας χρήσης για τις ευρωεκλογές ) για να κρατούν αιώνια την εξουσία, με τα παράκεντρα εξουσίας. Υπάρχει, όμως, και Θεός που βλέπει την αδικία και όλα αυτά εις βάρος του λαού... Το άδικο δεν ευλογείται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούτζουκας Τηλέμαχος4 Ιουν 2014, 4:12:00 π.μ.

    Δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι Ελληνες διακινούν με πύρινους λόγους ΣΉΜΕΡΑ το 2014 ΔΕΞΙΑ--ΑΡΙΣΤΕΡΑ...Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής
    μιλούσε και έλεγε η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ και ο Ανδρέας ΠΑΣΟΚ...

    Σήμερα μιλούν Για ΆΚΡΟ ΔΕΞΙΆ---ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΞΙΆ---ΚΈΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΆ --ΑΡΙΣΤΕΡΆ--ΆΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΆ.... οι δικοί μας ψηφοφόροι--πελάτες- που έφυγαν να τους μαζέψουμε..Μιλούν για ΘΡΆΚΗ για υφαλοκρηπίδα για ΑΟΖ κ.τ.λ... Ξέρετε πολλούς Ελληνες να απαντήσουν ΑΥΘΌΡΜΗΤΑ χωρίς να το ψάξει το ΤΙ είναι η υφαλοκρηπίδα και τι είναι η ΑΟΖ;

    Ελάχιστοι θα πω: Η υφαλοκρηπίδα είναι δώδεκα μίλια από την ακτή μιας χώρας μέσα στην Θάλασσα και ξεκινά άλλα δώδεκα μίλια από την γείτονα χωρά ..στα ανατολικά νησιά μας ΔΕΝ υπάρχουν 24 μίλια ; ΟΧΙ..

    Η ΑΟΖ πάει στα 200 μίλια από την ακτή μιας χωράς και άλλα 200 μίλια πάντα για θάλασσα μιλάμε μας κάνουν 400 μίλια υπάρχουν ..Και αυτά δεν τα γράφει ο Μπούτζουκας από το μυαλό του , είναι παγκόσμιες διεθνής νομολογίες...

    Όσοι λοιπόν {{πατριώτες}} μιλούν για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι και η κάθε γείτονα χώρα μας έχει και αυτή {{πατριώτες}}... Άρα τι κάνουμε πόλεμο για να ικανοποιηθούν οι πατριώτες ένθεν και ένθεν !!!

    Είναι η ΠΡΏΤΗ φορά που θα υπερασπιστώ τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο ίσως στην ΖΩΉ μου ...Γιατί όταν είναι οριακά αυτά τα πράγματα η σωστή ΧΩΡΑ κάνει διπλωματικές ενέργειες...

    Προσωπικά τον Ισραηλινό άνθρωπο τον αγαπώ από οικογενειακή ιστορία όταν ένας Εβραίος έσωσε τον πάππου στο Αλβανικό μέτωπο {πέντε ώρες τον κουβαλούσε στα χιονιά} τον έχασα το 1968..

    Όπως αγαπώ γενικά τον άνθρωπο ότι και αν είναι... ΟΠΩΣ ΚΑΙ συνέχομαι τα ΤΈΡΑΤΑ-ανθρώπους όποιοι και αν είναι.. Έχει δει κάνεις χαραγμένο στο βραχίονα αριθμό κρατούμενου ΝΑΖΙΣΤΏΝ;

    Οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί ως χώρα ΠΑΝΤΑ μας βοηθούσαν ΠΌΤΕ ΜΑ ΠΌΤΕ δεν μας επιτέθηκαν δεν μας έκαψαν δεν μας σκότωσαν ..

    Για να μην ξεφύγω για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα .. Αν δεν υπάρχει λύση πάνε οι χώρες με ΥΡΔΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ αν υπάρχουν πάνε στην διεθνή διαιτησία , εκεί λοιπόν δίνετε η λύση ..Όμως κοιτάζεις να πας σαν χώρα με ισχυρούς συμμάχους, να κάνεις πρώτα την συμφωνία σου ώστε όταν θα στηθεί μια πλατφόρμα Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Π.Χ αν σε δει αδύναμο θα πέσει σε χρόνο ΤΕ-ΤΕ..Θα Πρέπει να μάθουμε ως Ελληνες ΝΑ συνεργαζόμαστε ειρηνικά με ασφάλεια και με καλούς διπλωμάτες ώστε να κερδίσει το καλύτερο για την ΧΩΡΆ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΓΊΓΝΕΣΘΑΙ...Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο κυβερνήτης της χώρας, ΆΛΛΑ ποιος θα το καταφέρει...Μερικοί ζουν με αναμνήσεις μεγάλου Αλεξάνδρου και του Βυζαντίου ΝΑΙ άλλα τότε έχτιζες ένα τοίχο και έλεγες είμαι ισχυρός ΣΉΜΕΡΑ υπάρχουν τοίχοι σε κανένα μέρος του πλανήτη να προστατεύει πόλης η χώρες;...ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ εσείς με τα κλούβια μυαλά...

    Βάλετε ΌΛΟΙ μια ΤΈΛΙΑ στο 2010 ΚΑΙ ας προσπαθήσουμε ΌΛΟΙ να στρίψουμε, να διορθώσουμε όλοι τα κακά μας και η όποια κυβέρνηση να αποδώσει το ατομικό δίκαιο ώστε να το δει και ο ΝΕΟΣ κόσμος αλλιώς το μέλλον του... Η Ιστορία είναι καλή για όλους να την μαθαίνεις αλλά ΔΕΝ ήταν όμως καλά ΌΛΑ και στην Ιστορία!!! πολύ αίμα πολύ ΑΘΏΟ αίμα κύριοι ..Αν μερικοί θέλουν ΑΊΜΑ και σήμερα για να δουν το μέλλον ΘΑ πρέπει να εμποδιστούν από όλους που διαθέτουν λίγο μυαλό..



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση