GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και καπνό

Έξω από το σπίτι τους εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας δύο Πακιστανούς ηλικίας 33 και 43 ετών για τους οποίους είχαν πληρο...

Έξω από το σπίτι τους εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας δύο Πακιστανούς ηλικίας 33 και 43 ετών για τους οποίους είχαν πληροφορίες ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες αδασμολόγητου καπνού στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και τους φόρεσαν χειροπέδες.

Κατά την έρευνα που έγινε στο εσωτερικό του σπιτιού, κατασχέθηκε ποσότητα καπνού βάρους επτά κιλών και 700 γραμμαρίων η οποία δεν έφερε ταινία φορολογικού ελέγχου και εστάλη στο Τελωνείο Χαλκίδας για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό Δημόσιο.

Ο 43χρονος βρισκόταν παράνομα στην χώρα και σε βάρος του ξεκίνησαν οι διαδικασίες απέλασης, ενώ οδηγήθηκε μαζί με τον συνεργό του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας που τους απήγγειλε κατηγορίες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Άλλος ένας διακινητής λαθραίων τσιγάρων συνελήφθη στη Χρυσούπολη Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που έκαναν οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για έναν 56χρονο Έλληνα για τη δραστηριότητα του οποίου υπήρχαν πληροφορίες.

Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο σπίτι του υπόπτου, ανακάλυψαν ότι είχε κρυμμένα 330 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και εστάλησαν στο Τελωνείο για τον καταλογισμό τους. Ο διακινητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Στο πλαίσιο ελέγχων που έκαναν αστυνομικοί του τμήματος Αρκαλοχωρίου, του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου και της Ο.Π.Κ.Ε. σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, συνελήφθη ένας 29χρονος στο σπίτι του οποίου κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν 845 γραμμάρια καπνού χωρίς την απαιτούμενη ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση