GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Βερολίνο για τις παρακολουθήσεις

Δύο 24ωρα μετά το δημοσίευμα που ανέφερε ότι η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί ηλεκτρονικά μηνύματα και τη...


Δύο 24ωρα μετά το δημοσίευμα που ανέφερε ότι η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω Internet από την Ελλάδα, ήρθε η απάντηση της Καγκελαρίας.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, επισήμανε ότι τα εσωτερικά έγγραφα της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) που κατατέθηκαν σε πρόσφατη δικαστική διαδικασία περιγράφουν διαδρομές τηλεπικοινωνιών, αλλά η αναφορά σε κάποιες χώρες δεν σημαίνει επ ουδενί ότι αυτές οι χώρες αποτελούν στόχο παρακολούθησης της BND.
«Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο κατάλογος, ο οποίος αναφέρεται εκεί, περιγράφει τηλεπικοινωνιακές διαδρομές που μπορεί να ακολουθηθούν, αλλά δεν περιγράφει τους στόχους παρακολούθησης της BND» τόνισε ο κ. Στράιτερ και σημείωσε ότι η όλη βάση του δημοσιεύματος δεν είναι ορθή.
Σε ό,τι αφορά το εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει επισήμως εξηγήσεις από το Βερολίνο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ επισήμανε ότι έως τις 11:30 (ώρα Γερμανίας) δεν είχε κατατεθεί ανάλογο αίτημα, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών, είτε στην γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση