GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θετικοί σε τεστ για φυματίωση Ιταλοί αστυνομικοί

Πέντε ιταλοί αστυνομικοί προέκυψαν θετικοί στο τεστ για το βακτήριο της φυματίωσης αφού συμμετείχαν σε επιχειρήσεις για την διάσ...

Πέντε ιταλοί αστυνομικοί προέκυψαν θετικοί στο τεστ για το βακτήριο της φυματίωσης αφού συμμετείχαν σε επιχειρήσεις για την διάσωση και μεταφορά μεταναστών στο λιμάνι της Κατάνης της Σικελίας.

Η είδηση δόθηκε από το συνδικάτο της αστυνομίας Sap, το οποίο άφησε να διαρρεύσει ότι μπορεί να κινηθεί δικαστικά κατά του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών για ελλιπή προφύλαξη των οργάνων της τάξης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Το υπουργείο Εσωτερικών απέκρυψε ότι κατά τις πρόσφατες επιχειρήσεις αποβίβασης μεταναστών στο λιμάνι της Κατάνης είχε διαγνωσθεί τουλάχιστον ένα κρούσμα φυματίωσης», προσθέτει σε επίσημη ανακοίνωσή του το συνδικάτο Sap.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οκτώ μέλη του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας τα οποία συμμετέχουν στην επιχείρηση Mare Nostrum, έχουν προκύψει θετικά στο τεστ για το βακτήριο της φυματίωσης και τρεις άνδρες έχουν αναπτύξει την ασθένεια.

Παρά ταύτα, τους ζητήθηκε να επιβιβασθούν σε καινούριο πλοίο και να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη αντιβιοτική θεραπεία.

«Τα μέτρα προφύλαξης για τους ιταλούς στρατιώτες που συμμετέχουν στην ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum άρχισαν να εφαρμόζονται μόνον τον περασμένο Ιανουάριο και οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι ήταν πλέον πολύ αργά», τονίζει ο Σύνδεσμος για την Προστασία Στρατιωτικών και Αστυνομικών Pdm.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση