GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξαν οι κάλπες για τον ιστορικό δεύτερο γύρο στο Αφγανιστάν

Στις κάλπες για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα αναδείξει τον διάδοχο του Χαμίντ Καρζάι, προσέρχονται σήμερ...



Στις κάλπες για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα αναδείξει τον διάδοχο του Χαμίντ Καρζάι, προσέρχονται σήμερα Σάββατο οι πολίτες του Αφγανιστάν, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας εξαιτίας των απειλών των ανταρτών.

Η ολοκλήρωση των εκλογών θα σημάνει την πρώτη δημοκρατική αλλαγή εξουσίας στην ιστορία της μεσανατολικής χώρας.

Αντίπαλοι είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ασράφ Γάνι, αφότου κανείς εκ των δύο δεν εξασφάλισε το 50% της ψήφου που απαιτούνταν για νίκη από τον πρώτο γύρο. Ο κ. Αμπντουλάχ απέσπασε το 45% των ψήφων, ενώ ο κ. Γάνι το 31,6%.

Τα περίπου 6.000 εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 5:30 ώρα Ελλάδος (7:00 τοπική), εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας, δεδομένου ότι οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει πως θα προβούν σε «αδιάκοπες επιθέσεις».

Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν επιστρατευτεί για την ασφάλεια των ψηφοφόρων και των εκλογικών κέντρων.

Περίπου 12 εκατομμύρια πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου στο Αφγανιστάν. Ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του πρώτου γύρου ήταν η συμμετοχή, η οποία πλησίασε το 60%, παρά τις απειλές των Ταλιμπάν πως επιχειρήσουν να εκτροχιάσουν την εκλογική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση